Αλβανία: 50 μεγάλα φράγματα με υψηλό κίνδυνο - Απαραίτητη η εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού

Αλβανία: 50 μεγάλα φράγματα με υψηλό κίνδυνο - Απαραίτητη η εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού

Τουλάχιστον 50 μεγάλα φράγματα στη χώρα θεωρούνται υψηλού κινδύνου και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για αυτό. Η Εθνική Επιτροπή Μεγάλων Φραγμάτων (KKDM) στην τελευταία της συνεδρίαση υπέβαλε ότι πρέπει να εγκατασταθούν συστήματα συναγερμού για προειδοποίηση.

Η επιτροπή ανέφερε ότι κατά το 2023 έλαβε πληροφορίες και για τα μεγάλα φράγματα της χώρας, από τα οποία υπήρχαν και στοιχεία για εκείνα με υψηλό κίνδυνο σε σχέση με ζημιές και απώλειες ανθρώπων στις περιοχές κοντά από αυτά.

Ομοίως, στην ίδια απόφαση υπογραμμίζεται ότι η Επιτροπή σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας και το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας και το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα εκπονήσουν Οδηγό σχετικά με τις κύριες απαιτήσεις των συστημάτων συναγερμού στα φράγματα και το δίκτυο μεταφοράς σε αστικές περιοχές κοντά στα φράγματα.

Σε ένα άλλο σημείο, η Επιτροπή απαιτεί από τους υπευθύνους μεγάλων φραγμάτων με υψηλό κίνδυνο απώλειας ζωής σε αστικές περιοχές κοντά σε αυτά να προετοιμάσουν και να ενημερώσουν χάρτες πλημμύρας και σχέδια ετοιμότητας για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω εισροών, μέγιστης ή πιθανής καταστροφής οποιουδήποτε φράγματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου