Περιορίζονται οι οικοδομήσεις πολυώροφων κτιρίων στην Αλβανία - Αυξανόμενη η τάση για διώροφα

Περιορίζονται οι οικοδομήσεις πολυώροφων κτιρίων στην Αλβανία - Αυξανόμενη η τάση για διώροφα

Τα Τίρανα περιορίζουν τις οικοδομικές άδειες φέτος. Τα στοιχεία του 9μηνου του 2023 δείχνουν ότι η έκταση γης όπου θα κατασκευαστούν έργα είναι περίπου 30% μικρότερη από την έκταση που είχε εγκριθεί το 2022.

Στον αριθμό των αδειών, ακόμη και φέτος, κυριαρχούν οι οικιστικές κατασκευές που καταλαμβάνουν περίπου το 70% των κτιρίων και που αυτή την περίοδο είναι κυρίως μονώροφα ή διώροφα κτίρια και όχι πολυώροφα.

Το τρίτο τρίμηνο, την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η περιφέρεια με τον μεγαλύτερο αριθμό αδειών είναι το Δυρράχιο με 125 και ακολουθούν τα Τίρανα όπου εκδόθηκαν 100 οικοδομικές άδειες. Εν τω μεταξύ, έχουν υπογραφεί 43 άδειες στην Κορυτσά. Και οι τρεις αυτοί νομοί αντιπροσωπεύουν το 75% των συνολικών οικοδομικών αδειών.

Ακόμη και στην εθνική έκθεση, υπάρχει μείωση στον αριθμό των οικοδομικών αδειών σε 9 νομούς. Ακόμη και το υπολογιζόμενο κόστος για όλα τα κτίρια, αποδεικνύεται 10% χαμηλότερο από πέρυσι, αξίας 19 δισεκατομμυρίων λεκ ή 186 εκατ.ευρώ περίπου.

...

1,8 εκατομμύρια τμ οικοδομικές άδειες χορήγησε ο δήμος Τιράνων για το 2022

Οι κατασκευές στα Τίρανα υπολογίζονται σε περίπου 63 δισ. λεκ, ή περίπου 540 εκατ. ευρώ. Ο ρυθμός κατασκευής στην πρωτεύουσα συνεχίστηκε με υψηλούς ρυθμούς το 2022 και αυτή η τάση αναμένεται να σ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου