Ενοποίηση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας Κοσόβου - Αλβανίας μέσω του ALPEX

Ενοποίηση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας Κοσόβου - Αλβανίας μέσω του ALPEX

Η ενοποίηση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας Κοσσυφοπεδίου-Αλβανίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, καθώς το Αλβανικό Χρηματιστήριο Ενέργειας έχει ζητήσει να εκτελέσει τη σύνδεση του πρακτορείου μεταφοράς για την οποία απαιτεί αυτή η διαδικασία.

Η ενοποίηση των αγορών είναι προκαθορισμένος στόχος στη συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών όπως ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς της Αλβανίας (OST),Μεταφοράς του Κοσσυφοπεδίου (KOSTT) και του Αλβανικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (ALPEX) το 2021. Αρχικά πρωταρχικός στόχος ήταν η έναρξη της λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, που έγινε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, και πλέον τα μέρη περνούν σε άλλο στάδιο.

To ALPEX ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους και αυτή τη στιγμή οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται είναι σε μέτρια επίπεδα. Ωστόσο, ο αριθμός των μελών συνέχισε να αυξάνεται μήνα με τον μήνα, φτάνοντας τα 16 πρόσφατα.

...

Κόσσοβο και Αλβανία όρισαν το χρηματιστήριο ενέργειας ALPEX ως διαχειριστή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Το Κόσσοβο και η Αλβανία όρισαν επίσημα το χρηματιστήριο ενέργειας ALPEX ως διαχειριστή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (NEMO) και στις δύο ρυθμιστικές ζώνες. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την ο...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου