Μ. Βρετανία: Αλβανοί κρατούμενοι αυτοκτονούν για να μην απελαθούν πίσω στην Αλβανία

Μ. Βρετανία: Αλβανοί κρατούμενοι αυτοκτονούν για να μην απελαθούν πίσω στην Αλβανία

Μετά την αυτοκτονία του 37χρονου Αλβανού, που συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία και επρόκειτο να επιστρέψει στην Αλβανία, και την απόπειρα δεύτερου Αλβανού να αυτοκτονήσει, έχει οργανωθεί διαμαρτυρία στο Brook House, (ανακριτικό κέντρο) που έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις το τελευταίο διάστημα, κυρίως από Αλβανούς κρατούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος αρχικά προσπάθησε να αυτοκτονήσει, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγες μέρες αργότερα πέθανε, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Ο δεύτερος Αλβανός απελάθηκε λίγο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, αλλά αργότερα επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από νομική προσφυγή από τον δικηγόρο του, ο οποίος ζήτησε να ακυρωθεί η διαταγή απέλασής του.

Ένας Αλβανός κρατούμενος που συμμετείχε στη διαδήλωση είπε ότι οι δύο άνδρες που προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους λόγω των επικείμενων σχεδίων να τους επιστρέψουν στην Αλβανία.

«Ένας από αυτούς μου είπε ότι πίστευε ότι θα ήταν καλύτερο να πεθάνει στη Μεγάλη Βρετανία παρά να επιστρέψει στην Αλβανία. Η μεταχείρισή μας στη φυλακή δεν είναι καλή. Δεν είμαστε ζώα, είμαστε άνθρωποι», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου