Το Δικαστήριο των Τιράνων αναβάλλει την υπόθεση αναγνώρισης του Μπάσα ως πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος

Το Δικαστήριο των Τιράνων αναβάλλει την υπόθεση αναγνώρισης του Μπάσα ως πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος

Το Δικαστήριο των Τιράνων αποφάσισε χθες να αναστείλει την υπόθεση για την εξέταση του αιτήματος του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα για έγκριση της Εθνοσυνέλευσης στις 2 Σεπτεμβρίου, αποδεχόμενο το αίτημα της ομάδας βουλευτών με επικεφαλής τον Gazmend Bardhi.

Ο δικαστής Νίκο Ράπι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι χωρίς να επιλυθεί η σύγκρουση που βρίσκεται στο Ανώτατο Δικαστήριο για την Εθνοσυνέλευση της 11ης Δεκεμβρίου, καμία επόμενη Εθνοσυνέλευση ή τροποποιημένο καταστατικό δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να θεωρηθεί έγκυρη.

Με αυτόν τον τρόπο δεν έχει εγκριθεί το Καταστατικό που εκδόθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου, μέσω του οποίου ο Λουλζίμ Μπάσα ορίστηκε και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η διαδικασία έχει ανασταλεί μέχρι την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η ομάδα των βουλευτών που εξουσιοδοτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο που κάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Gazment Bardhi αναγνωρίστηκε ως κόμμα από το Δικαστήριο των Τιράνων.

Ζήτησαν από το δικαστήριο να αναστείλει την υπόθεση, αίτημα που έγινε δεκτό από το Πρωτοδικείο των Τιράνων.

...

Αναβάλλεται η δίκη για το καταστατικό του Δημοκρατικού Κόμματος

Το Δικαστήριο των Τιράνων ανέβαλε για άλλη μια φορά το αίτημα του επίσημου Δημοκρατικού Κόμματος για την εγγραφή των αλλαγών στο καταστατικό που έγιναν στη Βουλή της 2ας Σεπτεμβρίου. Η ακροαματική δια...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου