Φίερι: Κατάσχεση της περιουσίας ζεύγους που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση 580 κιλών κοκαΐνης

Φίερι: Κατάσχεση της περιουσίας ζεύγους που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση 580 κιλών κοκαΐνης

Η Εισαγγελία του Φίερι προχώρησε στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ζευγαριού Αλβανών που συνελήφθησαν να διακινούν πάνω από 580 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τον 50χρονο Αλβανό Arjan Neki Xhafa, μαζί με τη σύζυγό του Lutmira Fatmir Xhafaj, που συνελήφθησαν τέλη Σεπτεμβρίου.

Η εν λόγω ποινική διαδικασία έχει κινηθεί με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ και τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, σύμφωνα με τους οποίους ανακοινώνονται πληροφορίες ότι οι εν λόγω πολίτες συνελήφθησαν στην Ελλάδα για κατάσχεση 585 κιλών και 208 γραμμαρίων κοκαΐνης και φέρονται ύποπτοι για ξέπλυμα των εσόδων της εγκληματικής αυτής δραστηριότητας στην Αλβανία.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το Δικαστήριο να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα:

  • Οικόπεδο 300 τμ και εμβαδού δόμησης τμ, που βρίσκεται στην Αυλώνα
  • Χρηματικό ποσό 40.000 Ευρώ
  • Ένα αυτοκίνητο Volkswagen

Το Πρωτοδικείο της Γενικής Δικαιοδοσίας Φίερι έκανε δεκτό το αίτημα της Εισαγγελίας και επιφορτίστηκαν οι δικαστικοί αστυνομικοί των υπηρεσιών της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Κατασχεθέντων Περιουσιακών Στοιχείων για την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.

Οι έρευνες για την εγκληματική αυτή υπόθεση συνεχίζονται.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου