Το Δικαστήριο του Στρασβούργου ζητά αποζημίωση 12 χιλιάδες ευρώ για τις οικογένειες των πληγέντων από την έκρηξη στο Gërdec

Το Δικαστήριο του Στρασβούργου ζητά αποζημίωση 12 χιλιάδες ευρώ για τις οικογένειες των πληγέντων από την έκρηξη στο Gërdec

Μετά από περίπου 14 χρόνια από την τραγική έκρηξη στο Gërdec και την έναρξη νέας δίκης για τον τότε πρώην υπουργό Άμυνας, Fatmir Mediu, το Δικαστήριο του Στρασβούργου έλαβε απόφαση υπέρ των πληγέντων οικογενειών.

Ενώ επισημαίνεται ότι κατά τη διαδικασία υπήρξαν διαδικαστικές παραβάσεις, το Δικαστήριο ζητά αποζημίωση 12 χιλιάδων ευρώ για τους Zamira και Feruzan Durdaj.

Σε σχέση με την απόφαση αυτή αντέδρασε ο σύλλογος των οικογενειών των θυμάτων της έκρηξης στο Gërdec, ο οποίος χαιρέτισε την απόφαση του Στρασβούργου.

Στην αντίδρασή τους τονίζεται ότι:

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από την υποστήριξη που έδωσε αυτό το ανώτατο δικαστήριο στις δύο κύριες καταγγελίες μας, δηλαδή: Η ποινική δίκη δεν μπορεί να διεξαχθεί χωρίς την πλήρη συμμετοχή μας και ότι οι ανακριτικές και δικαστικές αρχές καθυστέρησαν άδικα την πλήρη αποσαφήνιση του πιθανού ρόλου και ποινικής ευθύνης του πρώην υπουργού Άμυνας.

Τώρα το Δικαστήριο του Στρασβούργου μας επιβεβαίωσε ότι είχαμε δίκιο ανέκαθεν ενώ η αλβανική δικαιοσύνη απέρριπτε κάθε αίτημα και η σημερινή δικαιοσύνη το πήρε στα σοβαρά».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου