Αλβανία: Πρωτόγονες εικόνες στη Βουλή - Από τα παράθυρα μπαίνουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης

Αλβανία: Πρωτόγονες εικόνες στη Βουλή - Από τα παράθυρα μπαίνουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης

Η Φρουρά της Αλβανικής Βουλής έχει κλείσει την κεντρική πύλη του Προεδρείου, στο κτίριο όπου γίνονται οι συνεδριάσεις των οικονομικών επιτροπών, και δεν επιτρέπει την είσοδο στους βουλευτές που αποβλήθηκαν από την Ολομέλεια, κάτι που έχει προκαλέσει εντάσεις.

Κάποιοι δημοκρατικοί βουλευτές της «Επανίδρυσης» μάλιστα, μπήκαν από τα παράθυρα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι σοσιαλιστές έχουν ξεκινήσει την εφαρμογή του σχεδίου Β με διαδικτυακές συνεδριάσεις των επιτροπών.

Η Επιτροπή Οικονομίας ξεκίνησε τη διαδικτυακή συνεδρίαση στις 10:00 π.μ., συνεχίζοντας τη συζήτηση μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, ο Ervin Salianji, που άναψε ένα ροζ και μπλε καπνογόνο στην ολομέλεια, ο Petrit Doda και ο Edmond Spaho αποβλήθηκαν για 10 ημέρες, ενώ μετά τη συνεδρίαση με σωματική συμπλοκή στις 30 Οκτωβρίου αποβλήθηκαν ο επικεφαλής Gazment Bardhi, Bledion Nallbati, Flamur Paloka, Albana Vokshi.

Η Ομάδα της Επανίδρυσης, η οποία υποστηρίζει τον Σαλί Μπερίσα και τους υποστηρικτές του Gazment Bardhi, έχουν εκφράσει την αποφασιστικότητα τους ότι θα συνεχίσουν το χάος μέχρι να εκπληρωθούν τα αιτήματά τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου