Αλβανία: Ενεργειακό έργο 1,2 δισ. ευρώ λαμβάνει το καθεστώς της επένδυσης με στρατηγικό δυναμικό

Αλβανία: Ενεργειακό έργο 1,2 δισ. ευρώ λαμβάνει το καθεστώς της επένδυσης με στρατηγικό δυναμικό

Ενεργειακό έργο αξίας 1,2 δισ. ευρώ απέκτησε την ιδιότητα «Έργου με Στρατηγικό Δυναμικό». Το έργο συνδυάζει φωτοβολταϊκά και αιολικά, ενώ η Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (KIS) έχει απορρίψει το αίτημα τουλάχιστον δύο άλλων φορέων που έχουν ζητήσει στρατηγικό επενδυτικό καθεστώς στον ενεργειακό τομέα.

Το έργο που εγκρίθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η KIS προβλέπει την κατασκευή ηλιακού πάρκου 190 MW και αιολικού πάρκου 636 MW, Tropoja.

Το έργο προτείνεται να υλοποιηθεί από την οντότητα Eralb Invest 2. Το έργο στοχεύει στην υλοποίηση μιας σύνθετης επένδυσης που αποτελείται από ένα πάρκο αιολικής ενέργειας ισχύος 636 MW, όπου θα εγκατασταθούν 100 ανεμογεννήτριες, καθώς και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 190 MW, όπου θα εγκατασταθούν 418.500 ηλιακοί συλλέκτες.

Η οντότητα έχει χωρίσει το έργο σε φάσεις, όπου η πρώτη φάση θα ξεκινήσει με μια εκστρατεία μέτρησης αιολικών πόρων, η δεύτερη φάση θα καθορίσει το ακριβές αποτύπωμα του έργου με την ακριβή θέση για κάθε ανεμογεννήτρια και η τρίτη φάση θα αποτελείται από την εφαρμογή προς όφελος του τελικού καθεστώτος. Το έργο στοχεύει να υλοποιηθεί σε έκταση 384,6 εκταρίων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου