Συνάντηση αντιπροέδρου αλβανικής κυβέρνησης με την επικεφαλής της ΤΕΡΝΑ για το έργο διασύνδεσης Αλβανίας-Ιταλίας

Συνάντηση αντιπροέδρου αλβανικής κυβέρνησης με την επικεφαλής της ΤΕΡΝΑ για το έργο διασύνδεσης Αλβανίας-Ιταλίας

Η αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης, ταυτόχρονα υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, Belinda Balluku, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη, είχε συνάντηση με την επικεφαλής του Ιταλικού Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΤΕΡΝΑ), Giuseppina Di Foggia.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπαλούκου ανακοίνωσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες του έργου διασύνδεσης Αλβανίας-Ιταλίας.

«Μοιραστήκαμε την κοινή γνώμη ότι οι ομάδες και των δύο χωρών πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται για το σχεδιασμό του έργου τεχνικής και οικονομικής σκοπιμότητας», είπε.

Η Μπαλούκου ανακοίνωσε ότι η υλοποίηση της διασύνδεσης Αλβανίας-Ιταλίας θα δημιουργήσει έναν νέο διάδρομο πράσινης ενέργειας, συμβάλλοντας επίσης στη διασύνδεση και την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.

Τα μέρη πραγματοποίησαν συνομιλίες μετά τη συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Αλβανίας - Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η γραμμή διασύνδεσης με την Ιταλία είναι στρατηγικής σημασίας για την Αλβανία, όχι μόνο επειδή η ιταλική αγορά είναι μια από τις ισχυρές ενεργειακές αγορές, αλλά και επειδή εξυπηρετεί την ενεργειακή ασφάλεια και ενσωματώνει την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου