Η Αλβανία υπογράφει συμφωνία με τη Γερμανία για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

Η Αλβανία υπογράφει συμφωνία με τη Γερμανία για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας

Η Γερμανία θα υποστηρίξει την αλβανική κυβέρνηση για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, της εκπαίδευσης για την κυκλοφορία και τη χρήση του δρόμου.

Στα Τίρανα υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία συνεργασίας. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Ενέργειας, Χαντίν Μπονάτι, καθώς και ο κοινοβουλευτικός γραμματέας της επικρατείας και ομοσπονδιακός συντονιστής για την εφοδιαστική και τη μεταφορά εμπορευμάτων στη Γερμανία, Όλιβερ Λούκσιτς.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, τα μέρη δεσμεύονται να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια, για όλους τους χρήστες του δρόμου, να κινητοποιήσουν δημόσιους φορείς και ιδιωτικούς φορείς για συγκεκριμένες δράσεις με στόχο τη δημιουργία ασφαλέστερου περιβάλλοντος και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών τους.

Η συνεργασία αυτή ενισχύει τις σχέσεις των δύο χωρών, φέρνοντας την αλβανική οδική αρχή πιο κοντά στους γερμανικούς θεσμούς, προς μια κοινή αποστολή και όραμα για τα εθνικά προγράμματα οδικής ασφάλειας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου