16 συλληφθέντες για λαθρεμπόριο φαρμάκων από την Ελλάδα στην Αλβανία

16 συλληφθέντες για λαθρεμπόριο φαρμάκων από την Ελλάδα στην Αλβανία

Στη σύλληψη 16 ατόμων προχώρησε η αστυνομία των Τιράνων για εμπορία ιατρικών φαρμάκων που εισάγονται λαθραία στην Αλβανία. Η αξία των κατασχεθέντων εμπορευμάτων υπολογίζεται στις 50.000 ευρώ.

Ομοίως, οι αστυνομικές δομές, στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, έχουν εμπλακεί και στη σύλληψη άλλων δύο πολιτών, βάσει στοιχείων των αστυνομικών πληροφοριών.

Από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω πολίτες, σε συνεργασία μεταξύ τους, διακινούσαν διάφορα φάρμακα λαθραία από Ελλάδα, Ιταλία και Κοσσυφοπέδιο, τα οποία στη συνέχεια πουλούσαν σε διάφορα φαρμακεία σε Τίρανα, Ελμπασάν, Φιέρι και Αυλώνα, με πολύ υψηλές τιμές.

Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, σε πολλά διαμερίσματα και φαρμακεία στα Τίρανα, το Ελμπασάν, το Φιέρι και τον Αυλώνα, οι αστυνομικές υπηρεσίες βρήκαν και κατέσχεσαν ως υλικό τεκμήριο σημαντικές ποσότητες ιατρικών φαρμάκων, χωρίς επικύρωση της Αλβανικής Υπηρεσίας Φαρμάκων και ιατρικό εξοπλισμό, αξίας περίπου 50.000 ευρώ. Τα υλικά διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα για τις περαιτέρω διαδικαστικές ενέργειες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου