Πλασματικές οι τσουχτερές τιμές των ακινήτων στην Αλβανία - Ο παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Πλασματικές οι τσουχτερές τιμές των ακινήτων στην Αλβανία - Ο παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Τα ακίνητα στα Τίρανα και γενικότερα στην Αλβανία έχουν γίνει εξαιρετικά ακριβά. Για τους ειδικούς, οι αξίες τους δεν είναι πραγματικές, αλλά φέρουν τεχνητές τιμές ως αποτέλεσμα αγορών με άτυπα χρήματα, που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα στη χώρα.

Στην Αλβανία, τα διαμερίσματα και τα ακίνητα δεν είναι μόνο επιλογές στέγασης, αλλά επενδύσεις για τη διατήρηση ή την αύξηση της αξίας του χρήματος. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η αγορά είναι επίσης το πιο χρήσιμο εργαλείο για το ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με ειδικούς, τα ακίνητα στην Αλβανία έχουν καταχρηστικές τιμές, που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους αξία.

Η τεχνητή αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων είναι αποτέλεσμα υπερβολικών αγορών με ανεξιχνίαστο χρήμα, που φέρνουν πληθωρισμό σε αυτόν τον κλάδο και την αλυσίδα σε όλους τους άλλους κρίκους της οικονομίας.

Τα στοιχεία από την αγορά ακινήτων δείχνουν ότι η αξία των κατοικιών στα Τίρανα έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ η ισχυρότερη ανάπτυξη σημειώθηκε τα τελευταία 5 χρόνια, όπου η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο έφτασε τα 1200 ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου