Καλιφόρνια: Συνάντηση Γ.Γ. της Αλβανικής Αστυνομίας με τον Έλληνα αναπληρωτή διαχειριστή της DEA

Καλιφόρνια: Συνάντηση Γ.Γ. της Αλβανικής Αστυνομίας με τον Έλληνα αναπληρωτή διαχειριστή της DEA

Μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τοντ Ρόμπινσον, ο Γενικός Διευθυντής της Αλβανικής Αστυνομίας Muhamet Rrumbullaku, συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή διαχειριστή της DEA (Drug Enforcement Administration), Γιώργο Παπαδόπουλο, κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης Αρχηγών Αστυνομίας, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Αυτό το συνέδριο αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων συνεδριάσεων με διαφορετικά θέματα, εκθέσεις προηγμένου εξοπλισμού για την πρόληψη και την καταπολέμηση του εγκλήματος, τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας, καθώς και διμερείς συναντήσεις με αρχηγούς της αστυνομίας άλλες χώρες, ιδρύματα υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ενώσεις και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρόληψης και της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Στο συνέδριο αυτό, ο διαχειριστής της DEA συνοδευόταν από τον διευθυντή επιχειρήσεων του εν λόγω φορέα και από τον ειδικό πράκτορα που καλύπτει την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, με τους οποίους συζητήθηκαν οι επιτυχημένες επιχειρήσεις και οι δυνατότητες ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι οι ηγέτες της DEA αισθάνονται τιμή που έχουν έναν συνεργάτη όπως η Αλβανική Αστυνομία, η συνεργασία με την οποία έχει εδραιωθεί σε υγιείς βάσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Τόνισε ότι λόγω της γεωγραφικής θέσης που έχει η Αλβανία και της στρατηγικής της σημασίας ως μία από τις οδούς διακίνησης σκληρών ναρκωτικών, είναι επιτακτική ανάγκη η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και να ενισχυθεί με την άνοδο σε υψηλότερα επίπεδα εκπροσώπησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος συνεχάρη τον Αλβανό Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή για τα φιλόδοξα αποτελέσματα της Αλβανικής Αστυνομίας στην πρόληψη και καταπολέμηση εγκληματικών δραστηριοτήτων στον τομέα των ναρκωτικών και στην καταπολέμηση των δικτύων διανομής ναρκωτικών στη χώρα. Επισήμανε ότι η DEA αξιολογεί συνεχώς ότι η στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Αλβανία είναι το σωστό, με το σωστό μέρος και με τους σωστούς ανθρώπους. Ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή για τη συνεργασία και τη στήριξη που προσέφερε στους εκπροσώπους αυτού του γραφείου, που καλύπτουν την Αλβανία.

Κατά τη συνάντηση, ο Γενικός Διευθυντής διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της DEA ότι η διακίνηση συνθετικών ναρκωτικών θα παραμείνει προτεραιότητα των δομών της Αλβανικής Αστυνομίας. Τόνισε την πολύ καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους αυτής της υπηρεσίας, με το FBI και με τη CIA, για τους τομείς αρμοδιότητας αυτών των υπηρεσιών. Από την άλλη, εκτίμησε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας, για να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν πρόσφατα, ιδιαίτερα στην αύξηση της εγκληματικής δραστηριότητας αλβανικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών.

Σχόλια

Προσθήκη σχολίου