11 εκατ. ευρώ για έργα άρδευσης και αποχέτευσης στην Αλβανία

11 εκατ. ευρώ για έργα άρδευσης και αποχέτευσης στην Αλβανία

Οι επενδύσεις σε υποδομές άρδευσης και αποχέτευσης στην Αλβανία περιλαμβάνουν τουλάχιστον 42 εγκαταστάσεις αξίας περίπου 11 εκατ. ευρώ σε τρία χρόνια.

Το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφερε ότι στο πρόγραμμα «Διαχείριση Αποχετευτικών και Αρδευτικών Υποδομών» μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκαν το 43,9% των προβλεπόμενων δαπανών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ από αλβανικά ΜΜΕ, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων αρδευτικής υποδομής, που επηρέασαν τη φετινή αρδευτική περίοδο, ιδίως στη λειτουργικότητα των κύριων αρδευτικών καναλιών Peqin-Kavajë, που καλύπτουν τους δήμους Peqin, Rrogozhinë. και Kavajë με άρδευση και τα κανάλια Naun Panxhi και Poilis Tudan, τα οποία καλύπτουν αρδευτικά τον δήμο του Ελμπασάν, καθώς και έργα υδροληψίας για πολλά κύρια αρδευτικά κανάλια υπό τη διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ομοίως συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό του κύριου αποχετευτικού δικτύου, όπου αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί περίπου το 80% των εργασιών.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, το υπουργείο ενημερώνει ότι στο πρόγραμμα αυτό υπάρχουν τουλάχιστον 42 συνολικά αντικείμενα.

Έτσι, από το 2022 βρίσκονται σε εξέλιξη 15 αντικείμενα, αξίας 483 εκατομμυρίων λεκ, εκ των οποίων σε 12 αντικείμενα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, ενώ 3 αντικείμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί περίπου το 60% των πολιτικών έργων.

Νέα είναι 27 αντικείμενα αξίας 682 εκατ. λεκ, εκ των οποίων τα 7 έχουν όλη την προβλεπόμενη χρηματοδότηση εντός του έτους 2023, ενώ για τα υπόλοιπα 20 αντικείμενα η χρηματοδότηση εκτείνεται κυρίως στη 2ετία 2023-2024.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου