Nέο σύστημα κτηματογράφησης στην Αλβανία - Υπογράφεται σύμβαση 4,5 εκατ. ευρώ με τη νικήτρια εταιρεία

Nέο σύστημα κτηματογράφησης στην Αλβανία - Υπογράφεται σύμβαση 4,5 εκατ. ευρώ με τη νικήτρια εταιρεία

Νέο σύστημα αναμένεται να έχει το Κτηματολόγιο Αλβανίας (ASHK). Η Εθνική Υπηρεσία Κοινωνίας της Πληροφορίας (AKSHI) ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συναφθεί σύμβαση με τη νικήτρια εταιρεία αξίας περίπου 4,5 εκατομμυρίων (χωρίς ΦΠΑ) που στοχεύει στη βελτίωση αυτού του συστήματος.

Η υλοποίηση της σύμβασης αναμένεται να έχει διάρκεια 33 μηνών όπου εκτός από τη συγκεκριμένη βελτίωση του συστήματος, στον ίδιο προϋπολογισμό περιλαμβάνεται και περίοδος συντήρησης.

Το σύστημα κτηματογράφησης αναμένεται να περάσει σε φάση βελτίωσης και θα απαιτηθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα από τη νικήτρια εταιρεία. Επομένως, πρέπει πρώτα να αναπτύξει και να εφαρμόσει τη μονάδα αξίας ακινήτων με βάση τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.

Δεύτερον, η μετάβαση όλων των πληροφοριών που απαιτούνται για τον υπολογισμό της αξίας του ακινήτου, στις οποίες θα περιλαμβάνονται οι τιμές αναφοράς για κάθε κατηγορία ακινήτων.

Τρίτον, η ενσωμάτωση της λύσης αξίας ακινήτων στις υπάρχουσες υπηρεσίες της ASHK στην πύλη e-Albania.

Ομοίως, η έκδοση του φορολογικού τιμολογίου μέσω του πολυλειτουργικού συστήματος και η ανάρτησή του στην πύλη e-Albania/NISA, καθώς και η αποδοχή του φορολογικού τιμολογίου για την αγορά αγαθών, υπηρεσιών κ.λπ.

Ένα άλλο αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι ο έλεγχος των πληρωμών των εκδοθέντων τιμολογίων και η καταχώριση πληρωμών που δεν δηλώνονται στη φορολογική διοίκηση σύμφωνα με τις νομοθετικές πράξεις φορολογίας, η κατασκευή της ενότητας παρακολούθησης κινδύνων και η αποτροπή μη εξουσιοδοτημένων ενεργειών. Η εταιρεία θα πρέπει να εφαρμόσει τη μονάδα "my e-property", καθώς και να χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain όπου είναι δυνατόν.

Η τελική θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει την εκπαίδευση των χρηστών της ASHK και των Τοπικών Διευθύνσεων καθώς και τη συντήρηση του βελτιωμένου συστήματος και την εγγύηση διαθεσιμότητας αυτού του συστήματος εντός των απαιτούμενων συνθηκών για περίοδο 2 ετών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου