Η Αλβανία αυξάνει τις εξαγωγές ελαιολάδου στην Ιταλία κατά 50 φορές

Η Αλβανία αυξάνει τις εξαγωγές ελαιολάδου στην Ιταλία κατά 50 φορές

Η Αλβανία εξήγαγε 5200 τόνους ή 50 φορές περισσότερο ελαιόλαδο σε μόλις 8 μήνες του τρέχοντος έτους στην Ιταλία, σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο.

Την είδηση ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα η υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Anila Denaj, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιταλία.

Η κ. Denaj εκτίμησε ότι αυτό αποτελεί έκφραση της άριστης συνεργασίας των επιχειρήσεων στον αγροτικό τομέα μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας.

Η υπουργός ευχαρίστησε τον Ιταλό ομόλογό της, Francesco Lollobrigida, για τη στήριξη σε αυτό το αποτέλεσμα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλατφόρμα συνεργασίας που συζητήθηκε θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού και αλιευτικού τομέα για αύξηση της ποιότητας, οικονομίας κλίμακας και ανοίγματος ευκαιριών για νέες αγορές.

Η υπουργός Ντενάι συμμετείχε στην αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, στη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Επενδύσεων, Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αλβανίας-Ιταλίας υπό τη διεύθυνση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ιταλίας, Antonio Tajani, όπου συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Αλβανία στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών, της Γεωργίας, για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών δυνατοτήτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου