Έντονο ενδιαφέρον από τις γαλλικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στον τουρισμό και τις υποδομές στην Αλβανία

Έντονο ενδιαφέρον από τις γαλλικές επιχειρήσεις 
για επενδύσεις στον τουρισμό και τις υποδομές στην Αλβανία

Ο τουρισμός και οι υποδομές είναι οι δύο τομείς που είναι πιο ελκυστικοί για τους Γάλλους επενδυτές στην Αλβανία.

Ο Υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας, Ervin Mete, κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης με τον Αντιπρόσωπο Υπουργό αρμόδιο για το Εξωτερικό Εμπόριο, την Ελκυστικότητα και τους Γάλλους στο εξωτερικό της Γαλλίας, Olivier Becht, μαζί με τη συνοδευτική αντιπροσωπεία, έκανε μια σύντομη παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα και των ευκαιριών που προσφέρει στους ξένους επενδυτές, καθώς και εξέφρασε το ενδιαφέρον της αλβανικής πλευράς για επέκταση της παρουσίας της γαλλικής επιχείρησης στη χώρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η Επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Επιχειρηματικό Φόρουμ και Υπουργικό Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομίας των χωρών της Διαδικασίας του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 26 Σεπτεμβρίου, στα Τίρανα.

Στην επίσκεψη αυτή, ο κ. Becht συνοδεύεται επίσης από ομάδα γαλλικών εκπροσώπων επιχειρήσεων, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο Business Forum, καθώς και σε συναντήσεις στα Τίρανα με στόχο την επέκταση των επενδύσεων γαλλικών εταιρειών στην Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκτιμήθηκαν πολύ καλές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και εξέφρασε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια σύσφιξής τους στο μέλλον.

Η οικονομική συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Γαλλίας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία γαλλικών επενδύσεων στη χώρα είχε ανοδική πορεία καθ' όλη τη διάρκεια των ετών 2018-2022, σημειώνοντας την υψηλότερη αξία των 445 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο έδαφος της Αλβανίας δραστηριοποιούνται 433 εταιρείες γαλλικής ιδιοκτησίας. Μεταξύ αυτών, οι 322 έχουν 100% ξένο κεφάλαιο, ενώ οι 111 έχουν κοινό κεφάλαιο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου