Του χρωστούσαν 200.000 δολάρια με τα οποία έχτισαν ξενοδοχείο στους Δρυμάδες - Συνελήφθη ο εκτελεστής των δύο αδερφών στα Τίρανα

Του χρωστούσαν 200.000 δολάρια με τα οποία έχτισαν ξενοδοχείο στους Δρυμάδες - Συνελήφθη ο εκτελεστής των δύο αδερφών στα Τίρανα

Ο Eduart Kurti, δολοφόνος των αδελφών Iglent και Sokol Haxhialiu το 2021, συνελήφθη σήμερα (15 Σεπτεμβρίου) στην περιοχή του Πρώην Αεροπορικού Πεδίου στα Τίρανα. Ο Κούρτι, που καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη, θεωρούνταν ένας από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους.

Το έγκλημα για το οποίο κηρύχθηκε ένοχος από το Δικαστήριο, έγινε στην οδό «Ιρφάν Τομίνι», όπου εκτέλεσε με σφαίρα στο κεφάλι δύο αδέρφια, τον Ιγκλέντ και τον Σοκόλ Χατζιαλίου, μέσα στο αυτοκίνητό τους. Αμέσως μετά τη δολοφονία διέφυγε από την Αστυνομία με τη βοήθεια άλλου ατόμου. Οι αρχές δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν μέχρι σήμερα, μετά από 11 χρόνια φυγής.

Το χρονικό της δολοφονίας των δύο αδερφών


Τα δύο αδέρφια που εκτελέστηκαν με σφαίρες στο κεφάλι το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2012 στα Τίρανα (Iglent Haxhialiu, 44 ετών, και Sokol Haxhialiu, 41 ετών, γνωστός και ως Nikola) ήταν ιδιοκτήτες πολλών επιχειρήσεων στα Τίρανα και Αυλώνα. Τα αδέρφια από το Μπεράτι έμεναν στα Τίρανα στην περιοχή του πρώην Μπλοκ εδώ και αρκετά χρόνια και είχαν 3 διαμερίσματα στον έκτο όροφο μιας πολυκατοικίας. Ο Ιγκλέντι ήταν παντρεμένος και τότε οι δύο γιοι του ήταν ο ένας 17 και ο άλλος μόλις 1 ετών. Ενώ ο Σοκόλι (Νικόλα), που οδηγούσε το αυτοκίνητο τύπου «Mazda» όταν συνέβη το φονικό, ήταν άγαμος. Τα θύματα ήταν ιδιοκτήτες επιχείρησης χρωμάτων και χρησιμοποιούσαν αυτή τη δραστηριότητα κυρίως στην ανοικοδόμηση κτιρίων, κυρίως στην περιοχή του πρώην Μπλοκ, ενώ ασχολούνταν και με αγοραπωλησίες ακινήτων.

Είχαν επίσης ένα πολυτελές ξενοδοχείο στους Δρυμάδες στη Χιμάρα, τα χρήματα για την κατασκευή του οποίου φέρεται να δανείστηκαν από τον δράστη του συμβάντος, Eduart Kurti. Για αρκετούς μήνες ο Κούρτι είχε αρχίσει να τους θυμίζει το χρέος των 200 χιλιάδων δολαρίων που είχαν δανειστεί και για αυτό τον λόγο πιστεύεται ότι διαπράχθηκε και ο φόνος.


Ο Iglent και ο Sokol Haxhialiu πήγαιναν στο Μπεράτι το βράδυ όταν συνέβη το περιστατικό. Στο δρόμο τους έκοψε ο Eduart Kurti, ο οποίος μπήκε στο αυτοκίνητο μαζί τους. Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε όλο το δρόμο, από την περιοχή του πρώην Μπλοκ, όταν ο Κούρτι μπήκε στο αυτοκίνητο, μέχρι την περιοχή της οδού «Ιρφάν Τομίνι», μέχρι τον τελευταίο πρώην σταθμό των Νέων Τιράνων όπου συνέβη το περιστατικό. τα αδέρφια μάλωναν με τον Κούρτι σε σχέση με το χρέος που του οφείλονταν. Κατά τη διάρκεια της λογομαχίας, ο ύποπτος έβγαλε από τη ζώνη του ένα πιστόλι «Miniblow» με το οποίο πυροβόλησε πρώτα μια φορά στο κεφάλι τον Ιγκλέντ που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Στη συνέχεια πυροβόλησε τον Σοκόλ, που οδηγούσε το αυτοκίνητο, άλλες δύο φορές, στο κεφάλι και στον λαιμό.

Αφού βγήκε από το αυτοκίνητο, εγκατέλειψε το σημείο. Ο Sokol Haxhialiu μεταφέρθηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου ήταν κλινικά νεκρός.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου