Ιταλία: Δεκαέξι Αλβανοί συλληφθέντες από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης ναρκωτικών και πορνείας

Ιταλία: Δεκαέξι Αλβανοί συλληφθέντες από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης ναρκωτικών και πορνείας

Εικοσιτέσσερα μέλη εγκληματικής ομάδας συνελήφθησαν στην Ιταλία που εμπλέκονται σε διεθνή διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το εγκληματικό αυτό δίκτυο είχε τη βάση του σε ιταλική πόλη, αλλά ήταν συνδεδεμένο και με την Αλβανία.

Οι συλληφθέντες, ανάμεσά τους και 16 Αλβανοί, φέρονται ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών σε ιταλικό, αλλά και ελβετικό έδαφος. Φέρονται επίσης ύποπτοι ότι διοικούσαν κύκλωμα πορνείας με νεαρά κορίτσια κυρίως από την Μέση Ανατολή τις οποίες κακοποιούσαν και βίαζαν.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί πραγματοποίησαν επίσης 40 ελέγχους και κατέσχεσαν τα έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη βόρεια Ιταλία σε πόλεις όπως το Μπέργκαμο, τη Μόντσα, τη Μπριάνζα, το Τορίνο και τη Βερόνα.

Βρέθηκαν επίσης αρκετά διαμερίσματα και γκαράζ που χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση ναρκωτικών. Η επιχείρηση είναι αποτέλεσμα μακράς έρευνας που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020, μετά από διεθνή επιστολή μετά την κατάφωρη σύλληψη στην Ελβετία ενός Ιταλού, ο οποίος συνελήφθη ενώ μετέφερε 6 κιλά ηρωίνης με αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου