Οι Υπουργοί Εσωτερικών των χωρών της Ε.Ε στα Τίρανα την 14η Σεπτέμβρη - Θα παραστεί η Κεραμέως;

Οι Υπουργοί Εσωτερικών των χωρών της Ε.Ε στα Τίρανα την 14η Σεπτέμβρη - Θα παραστεί η Κεραμέως;

Ο Αλβανός Υπουργός Εσωτερικών Taulant Balla δηλώνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου, συνάντηση που προηγείται της Συνόδου Κορυφής των Τιράνων.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός Balla δηλώνει ότι κατά τη σημερινή συνάντηση με τον επιτετραμμένο πρέσβη στα Τίρανα, Λουίτζι Σορέκα, υπογράμμισε ότι κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν η συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης και πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος.

«Την επόμενη εβδομάδα καλωσορίζουμε στα Τίρανα τους υπουργούς Εσωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου. Η συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών προηγείται της Συνόδου Κορυφής των Τιράνων και αποσκοπεί στην εμβάθυνση της συνεργασίας, στην περιφερειακή ολοκλήρωση και στην επιτάχυνση της ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τον Πρέσβη Luigi Soreca, επιτετραμμένο επίτροπο, ο οποίος μόλις επέστρεψε στα Τίρανα, συζητήσαμε επίσης τη στενή συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, τη μετανάστευση, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και την απαραίτητη υποστήριξη στο πλαίσιο των προγραμμάτων IPA», γράφει ο Balla.

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι εάν η Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος, Νίκη Κεραμέως θα μεταβεί στις 14 Σεπτεμβρίου στα Τίρανα ή όχι. Λαμβάνοντας υπόψιν την ρήξη στις σχέσεις Ελλάδας Αλβανίας εξαιτίας της παράνομης σύλληψης και παρατεταμένης προφυλάκισης του δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη εάν η Ελλάδα θα δώσει το παρόν στη συγκεκριμένη σύνοδο. Εικάζουμε παρουσία ή η απουσία της Υπουργού Εσωτερικών της Ελλάδος, θα μας δώσει μια εικόντα και για τις προθέσεις του Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών και στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής με την παρουσία των ηγετών των κρατών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου