Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά η απογραφή στην Αλβανία - Τον Ιούνιο του 2024 τα αποτελέσματα

Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά η απογραφή στην Αλβανία - Τον Ιούνιο του 2024 τα αποτελέσματα

Η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών στην Αλβανία θα ξεκινήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. Η διευθύντρια του Instat (Αλβανικό Ινστιτούτο Στατιστικής), Έλσα Ντούλι, εξηγεί ότι έχει ήδη προσληφθεί το προσωπικό που θα χτυπήσει σε κάθε πόρτα για να συλλέξει πληροφορίες για την «Απογραφή 2023».

«Η απογραφή είναι ένα στιγμιότυπο όλων των κατοίκων που κατοικούν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Η 18η Σεπτεμβρίου θεωρείται η ημέρα της απογραφής και είναι η ημέρα κατά την οποία το Instat θα ξεκινήσει τη διαδικασία συλλογής δεδομένων επιτόπου. Είναι σχεδόν 7.000 άνθρωποι, το προσωπικό που έχουμε προσλάβει», είπε.

Το ερωτηματολόγιο περιέχει περίπου 100 κατηγορίες ερωτήσεων σχετικά με τη στέγαση, την οικογένεια, την κατοικία, την απασχόληση ή τη γεωργία και οι πολίτες υποχρεούνται να απαντήσουν σε αυτές. Μόνο τρεις από τις ερωτήσεις που σχετίζονται με την πίστη, την εθνικότητα και τη θρησκεία θα είναι προαιρετική για απάντηση.

«Σε αναφορά στον νόμο περί απογραφής πληθυσμού και κατοικιών, όλοι οι κάτοικοι που διαμένουν στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας έχουν καθήκον να απαντήσουν σε αυτό το ερωτηματολόγιο. Εδώ θα ξεχώριζα τρεις ερωτήσεις, οι οποίες είναι προαιρετικές, μη δεσμευτικές και οι οποίες περιέχουν και το δικαίωμα μη απάντησης», είπε.

Η συλλογή πληροφοριών επιτόπου θα πραγματοποιηθεί μέσω tablet και θα διαρκέσει 6 εβδομάδες, ενώ τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένεται να είναι έτοιμα τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου