Μ. Βρετανία: Αλβανός δολοφόνος κάνει live στο TikTok μέσα από τη φυλακή (βίντεο)

Μ. Βρετανία: Αλβανός δολοφόνος κάνει live στο TikTok μέσα από τη φυλακή (βίντεο)

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν σημάνει συναγερμό για το πώς ένας Αλβανός δολοφόνος κάνει LIVE βίντεο στο TikTok από το κελί της φυλακής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αυτά φλερτάρει γυναίκες και παίζει διαδικτυακά παιχνίδια με εγκληματίες από άλλες φυλακές. Σύμφωνα με την «Daily Mail», ο Eugert Merizaj, που καταδικάστηκε σε 32 χρόνια φυλάκιση για τον ρόλο του στον βάναυσο θάνατο αντιπάλου διακινητή ναρκωτικών, λαμβάνει εικονικά δώρα μέσω TikTok από θαυμαστές, τα οποία μπορεί να ανταλλάξει με χρήματα. Παρά την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στη φυλακή, ο Μεριζάι, 32 ετών, πραγματοποιεί ζωντανές συνομιλίες πέντε λεπτών κάθε μέρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Daily Mail αναφέρει ότι σε μια εκπληκτική παραβίαση της ασφάλειας, καυχιέται ότι το τηλέφωνό του μεταφέρθηκε με drone στη φυλακή του Μάντσεστερ και ότι το κρύβει μέσα σε μια τουαλέτα. Ο Μεριζάι καυχιέται ότι αν το τηλέφωνό του ανακάλυπταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, απλώς θα «αγόραζε άλλο». Ισχυρίζεται ότι είναι το τρίτο τηλέφωνο που χρησιμοποιεί στη φυλακή και το καθένα του κοστίζει 2.000 λίρες.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε η Daily Mail, φαίνεται να έχει μπλοκάρει το παράθυρο της πόρτας του κελιού του με χαρτί για να εμποδίζει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να κοιτάζουν μέσα, ενώ σε ένα άλλο έδειξε στους 8.000 οπαδούς του εικόνες από φράχτες ασφαλείας έξω από το κελί του. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Merizaj, ο οποίος ακούει στο ψευδώνυμο «Babale», και ένας άλλος κρατούμενος, που αυτοαποκαλείται «Cameron», βιντεοσκόπησαν τον εαυτό τους να φλερτάρουν με μια γυναίκα που είπε ότι ήταν 21 ετών.

«Είναι αναιδής, φίλε», ακούγεται να λέει ο Κάμερον. «Ξέρει ότι είμαστε στη φυλακή;» Ο Merizaj χρησιμοποιεί ένα στυλ που ονομάζεται "Live Match" στο TikTok για να επικοινωνεί με φίλους εκτός φυλακής καθώς και για να βγάλει μικρά χρηματικά ποσά.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Merizaj συμμετείχε σε αγώνα TikTok Live με τρεις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης μιας Αλβανίδας στην Ισπανία, συγκεντρώνοντας 2.600 πόντους, που ισοδυναμούν με £12,60.

Ο Μεριζάι, ο οποίος χρησιμοποιεί το TikTok χωρίς να εντοπίζεται από το κελί του για περίπου 1 μήνα, έχει παίξει επίσης αγώνες με λογαριασμό TikTok, τον οποίο σύμφωνα με πηγές χρησιμοποιούσε ένας άλλος Αλβανός δολοφόνος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στην Ελλάδα.

Ο Μεριζάι κατηγορείται ότι ήταν μέλος μιας συμμορίας που κάλεσε τον έμπορο κάνναβης Hemaand Ali Hussein σε ένα σπίτι στο Hartlepool το 2019 και τον πυροβόλησε και σκότωσε. Ο Μεριζάι συνελήφθη στο Βέλγιο μετά τη δολοφονία και εκδόθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Άλλα 3 μέλη της αλβανικής συμμορίας φυλακίστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ άλλοι 3 ύποπτοι βρίσκονται σε φυγή.

Σε μια συνομιλία στο TikTok, ο Μεριζάι λέει ότι πιστεύει ότι θα μεταφερθεί σε αλβανική φυλακή τον επόμενο μήνα. Το TikTok είπε ότι είχε λάβει μέτρα κατά του λογαριασμού και ότι βασίζεται στο προσωπικό των φυλακών και την αστυνομία για τον εντοπισμό και την αναφορά λογαριασμών που χρησιμοποιούνται στη φυλακή. Η βρετανική υπηρεσία φυλακών είπε στην Daily Mail: «Τα τηλέφωνα δεν είναι ανεκτά στις φυλακές και όσοι παραβιάζουν τους κανόνες αντιμετωπίζουν σκληρές ποινές, συμπεριλαμβανομένου του επιπλέον χρόνου πίσω από τα κάγκελα. Συνεργαζόμαστε με το TikTok για να κατεβάσουμε αυτά τα βίντεο."

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου