Αποστολή ομάδας ελέγχου για το ζήτημα της κατάρρευσης των υπηρεσιών του αλβανικού Κτηματολογίου

Αποστολή ομάδας ελέγχου για το ζήτημα της κατάρρευσης των υπηρεσιών του αλβανικού Κτηματολογίου

Μετά τις καταγγελίες στα ΜΜΕ, αλλά και τις δημόσιες καταγγελίες συμβολαιογράφων για μπλοκάρισμα των εργασιών στο Κτηματολόγιο στην Αλβανία, ο Ανώτατος Κρατικός Έλεγχος (KLSH) αντέδρασε για το ζήτημα. Ο επικεφαλής του KLSH, Arben Shehu, διέταξε την άμεση αποστολή ομάδας ελέγχου για να ξεκινήσει ο έλεγχος της Κρατικής Υπηρεσίας Κτηματολογίου.

«Λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για τη διερεύνηση και τη διόρθωση των προβλημάτων στο σύστημα ηλεκτρονικών υπηρεσιών στα γραφεία εγγραφής ακινήτων, ο KLSH αξιολογεί την ανησυχία που εγείρουν τα ΜΜΕ ως έκτακτη», αναφέρουν επίσημες πηγές της KLSH.

Η κατάρρευση του Κτηματολογίου

Πριν από μία ημέρα, αλβανικά ΜΜΕ προειδοποιούσαν ότι η κατάσταση στο Κτηματολόγιο αναμένεται να κλιμακωθεί τον Σεπτέμβριο, όταν οι πολίτες επιστρέψουν από τις διακοπές και ξεκινήσουν κανονικές συναλλαγές στην αγορά ακινήτων. Πηγές του KLSH αναφέρουν ότι για να αποφευχθεί περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, αποφασίστηκε να ελεγχθεί άμεσα το Κτηματολόγιο.

Αυτή τη στιγμή, μαθαίνεται ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις στο Κτηματολόγιο, οι οποίες δεν λαμβάνουν απάντηση ή λαμβάνουν απάντηση εκτός του πεδίου του αιτήματος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου