Η Ελλάδα δεν δέχθηκε την βοήθεια της Αλβανίας - Επέστρεψαν τα μέσα πυρόσβεσης

Η Ελλάδα δεν δέχθηκε την βοήθεια της Αλβανίας - Επέστρεψαν τα μέσα πυρόσβεσης

Αποστολή 58 αξιωματικών και 10 οχημάτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και άλλες επιχειρησιακές δομές του Αλβανικού Συστήματος Πολιτικής Άμυνας, πιο συγκεκριμένα, οι πυροσβεστικές δομές του Δήμου Κορυτσάς, Δρόπολης, Μαλίκ και Αργυροκάστρου ξεκίνησε προς Ελλάδα για την ενίσχυση της κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Αλεξανδρούπολη.

Η αποστολή ήταν σε αναμονή στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής και στη συνέχεια επέστρεψε. Σε διευκρίνιση του υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, φέρεται ότι η ελληνική πλευρά είχε αρνηθεί τη βοήθεια λέγοντας ότι καλύφθηκαν οι ανάγκες για επέμβαση από το έδαφος.

Το Υπουργείο Άμυνας αντέδρασε στην απόρριψη της βοήθειας από την Ελλάδα, αν και η Αλβανία ήταν πρόθυμη να βοηθήσει με 58 πυροσβέστες. Η Ελλάδα είχε ζητήσει βοήθεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, μέλος του οποίου είναι και η Αλβανία.Το υπουργείο διευκρίνισε ότι μετά από αυτό το αίτημα, η Αλβανία ήταν έτοιμη να βοηθήσει, αλλά η Ελλάδα αρνήθηκε, λέγοντας ότι η επέμβαση από το έδαφος ολοκληρώθηκε από άλλες χώρες.

«Συγκλονισμένοι και ανήσυχοι για τη σοβαρή κατάσταση που βιώνει η γειτονική Ελλάδα από τις τεράστιες πυρκαγιές, που έχουν στερήσει και ανθρώπινες ζωές. Τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων αυτής της τραγωδίας! Η Αλβανία, μέσω του Υπουργείου Άμυνας και υπό τον συντονισμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, έχει δείξει άμεση ετοιμότητα μετά το αίτημα βοήθειας που απέστειλε η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας Ομάδα 58 αξιωματικών και 10 οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και δομές άλλες επιχειρησιακές μονάδες του Αλβανικού Συστήματος Πολιτικής Άμυνας, πιο συγκεκριμένα, οι πυροσβεστικές δομές του Δήμου Κορυτσάς, Δρόπολης, Μαλίκ και Αργυροκάστρου αναπτύχθηκαν στην περιοχή της γειτονικής χώρας, προς βοήθεια Ελλήνων συναδέλφων τους, αναμένοντας επιβεβαίωση από η ελληνική πλευρά για παρέμβαση στις περιοχές που χρειάζεται. Εν τω μεταξύ, ενημερωθήκαμε από την ελληνική πλευρά ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να παρεμβαίνει κανείς στα χερσαία τμήματα που προσφέρει η Αλβανία γιατί έχουν καλυφθεί από άλλες χώρες. Το Υπουργείο Άμυνας εύχεται η σοβαρή κατάσταση στη φίλη χώρα να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και εύκολα και παραμένει προσηλωμένη να βρίσκεται δίπλα σε φίλους, εταίρους και γείτονες όποτε η απειλή καθιστά αναγκαία την επιβεβαίωση των αρχών που μας ενώνουν», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου