Η απάντηση του Φρέντη Μπελέρη στις δηλώσεις Ράμα

Η απάντηση του Φρέντη Μπελέρη στις δηλώσεις Ράμα

Ο Φρέντης Μπελέρης, μία ημέρα μετά τη διαμαρτυρία που έγινε στη Χιμάρα για την απελευθέρωσή του, απάντησε στη δήλωση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

«Ευχαριστώντας πρώτα τους ψηφοφόρους μου και έπειτα τους φίλους μου για την υποστήριξή τους χθες, θέλω να δώσω μια σύντομη απάντηση στον Πρωθυπουργό της χώρας μου, ο οποίος, παρά ότι ήταν απασχολημένος με φίλους, ανυπομονούσε να ξημερώσει και να δώσει το σχόλιό του για τη χθεσινή διαμαρτυρία στη Χειμάρρα. Είναι αλήθεια ότι οι αποφάσεις των «αναμορφωμένων» δικαστηρίων δεν επιδέχονται σχολιασμό, αλλά δεν μπορεί να δηλωθεί ότι αυτά τα δικαστήρια και ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητα από αυτόν. Σε κάθε περίπτωση, πριν συλληφθεί ένας δικός του, ο πρωθυπουργός το γνώριζε εκ των προτέρων, και τον απέλυσε ή τον απομάκρυνε από την διπλανή του καρέκλα, όλο το κοινό γνωρίζει τις υποθέσεις, πριν συλληφθούν οι δικοί του, παίρνει την άδεια και το χρόνο του και κάνει τις δικαιολογητικές δηλώσεις εκ των προτέρων, η ευθύνη είναι ατομική.

Είναι αλήθεια ότι πολλοί από τους αιρετούς και τους φίλους τους είναι στη φυλακή σήμερα, αλλά κανένας από αυτούς για εκλογικά εγκλήματα, αλλά για εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τη σπατάλη δημοσίου χρήματος σε τεράστια κλίμακα, που περιέργως έκαναν χωρίς τον πρωθυπουργό, αλλά ήταν στη διπλανή τους καρέκλα όταν έπεφταν οι υπογραφές. Είμαι ο μόνος που συνελήφθη για εκλογικά αδικήματα εδώ και 33 χρόνια. Στα 33 χρόνια που ακούμε για εκλογικά εγκλήματα, μόνο ένας Έλληνας έχει συλληφθεί και μόνο ένας Έλληνας που ο Πρωθυπουργός τον χαρακτηρίζει δημόσια ως προσωπικό του εχθρό, κρατείται στη φυλακή.

Όλοι έχουμε ακούσει τις ηχογραφήσεις του φακέλου της Dibras και του Δυρραχίου, έφτασαν μέχρι τη Γερμανία, αλλά κανένας από αυτούς που ακούστηκαν δεν συνελήφθη, αλλά προήχθησαν, ο ένας μάλιστα και υπουργός. Ακόμα και ο Ερντογάν μιλάει για Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και κατήγγειλε ότι η Αμερική και η Ευρώπη παρενέβησαν στο έργο του Τούρκου δικαστή.

Ακόμα και ο Ερντογάν θεωρείται πρωταθλητής της δημοκρατίας που δεν ανακατεύεται στο δικαστικό σύστημα!! Ακόμα και στη δικτατορία με δικαστικές αποφάσεις οι προκάτοχοί σας καταδίωξαν πολιτικούς αντιπάλους κύριε Πρωθυπουργέ!

Όσο για τα παραθαλάσσια ακίνητα, δεν μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλο, που είναι στραμμένο προς όλους, παρά μόνο σε σας κ. Πρωθυπουργέ, οι υπάλληλοί σας στο κτηματολόγιο αναγκάζουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες να πουλήσουν τα ακίνητά τους για να τα καταχωρήσουν. Να σας θυμίσω έναν φίλο σας που απέλυσε 5-6 κτηματολόγους στην Αυλώνα για να μην καταγράψουν την περιουσία του ιδιοκτήτη γιατί την είχατε σημαδέψει για στρατηγικές επενδύσεις.

Όσο για την ελευθερία της έκφρασης που άσκησαν χθες οι Χιμαριώτες, δεν μας την δώσατε εσείς κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά γεννήθηκε μαζί μας και προστατεύτηκε με αίμα. Το να καυχιόμαστε το 2023, όταν ο κομμουνισμός έχει πέσει εδώ και 33 χρόνια, ότι μας αφήνουν να εκφραζόμαστε ελεύθερα, είναι αλαζονεία. Αρκεί βέβαια να εκφραστούμε και θα περιμένουμε υπομονετικά να πει τον λόγο της η «ανεξάρτητη» από εσάς δικαιοσύνη, αλλά αυτό το θέμα δεν τελειώνει εδώ, στα δικαστήρια του Πρωθυπουργού. Ο κόσμος μίλησε, κύριε Πρωθυπουργέ, αφήστε τον εκλεγμένο να κάνει τη δουλειά του, να σταματήσει η δυσαρέσκεια και να μιλήσουν τα δικαστήρια, χωρίς να τους πείτε ότι «τα στοιχεία πρέπει να υπάρχουν» και ότι «είναι ανεξάρτητοι». Η δικαιοσύνη αργεί αλλά ποτέ δεν ξεχνά!!! ».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου