Υπόθεση McGonical: Το FBI γνώριζε πλήρως τις διασυνδέσεις του με τους Αλβανούς

Υπόθεση McGonical: Το FBI γνώριζε πλήρως τις διασυνδέσεις του με τους Αλβανούς

Η εφημερίδα New York Times, αφιέρωσε ξανά άρθρο στην υπόθεση του πρώην επικεφαλής κατασκόπου του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί την Τρίτη.

Ο McGonigal αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή του, αλλά η εφημερίδα λέει ότι το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Γιατί χρειαζόταν τόσα χρήματα;

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζεται ότι το FBI μπορεί να γνώριζε την υπόθεση του ΜακΓκόνιγκαλ με τους Αλβανούς.

Η εφημερίδα γράφει ότι στην Αλβανία η υπόθεση αυτή έχει κάνει πολύ θόρυβο και είναι γνωστή ως «υπόθεση McGonigal».

«Οι εισαγγελείς δεν λένε γιατί ο κ. McGonigal χρειαζόταν τα χρήματα ή τι μπορεί να είχε συμφωνήσει να κάνει σε αντάλλαγμα. Αλλά τους επόμενους μήνες, είπαν, ανοίχτηκε σε ξένες πολιτικές και επιχειρηματικές υποθέσεις, προφανώς ενώ ανταλλάσσει τη θέση του στο FBI, σε συμφωνίες που κατέληξαν στη σύλληψή του.

Έγινε φίλος με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και χρησιμοποίησε τη θέση του για να προωθήσει τις ξένες επιχειρήσεις για τους συνεργάτες του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κατατέθηκε εναντίον του στην Ουάσιγκτον.

Σε μια περίπτωση, ο κ. ΜακΓκόνιγκαλ άνοιξε έρευνα του FBI για λομπίστες του κύριου πολιτικού αντιπάλου του Αλβανού πρωθυπουργού, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς. Με τη σειρά τους, οι εισαγγελείς είπαν ότι βοήθησε στην εξασφάλιση άδειας εξόρυξης πετρελαίου προς όφελος του κ. Agron Neza και άλλων.

Στην πορεία, υπήρχαν αρκετές ενδείξεις ότι το FBI γνώριζε τις συναλλαγές του με τους Αλβανούς. Σύμφωνα με δύο άτομα που μίλησαν μαζί του, ο κ. McGonigal είπε ότι το FBI τον εξουσιοδότησε να προσεγγίσει Αμερικανούς εργολάβους για να συνεργαστεί με τον κ. Ράμα για να βοηθήσει στη μεταρρύθμιση της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία μαστιζόταν εδώ και καιρό από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα» γράφει η εφημερίδα. .

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου