Συνάντηση των επικεφαλείς των συνοριακών τμημάτων Ελλάδας - Αλβανίας στην Κακαβιά

Συνάντηση των επικεφαλείς των συνοριακών τμημάτων Ελλάδας - Αλβανίας στην Κακαβιά

Μετά την αναβολή της συνάντησης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιώργου Οικονόμου και του Αλβανού ομολόγου του Taulant Balla στην Κακαβιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Saimir Boshnjaku και του Προϊσταμένου Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Δημήτριο Μάλλιο και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννη Σταυρακάκη. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τη διαχείριση της τραγικής κατάστασης τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα σύνορα, όπου οι ουρές ήταν χιλιομετρικές και η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών ατελείωτη.

Ο Αλβανός επικεφαλής δήλωσε ότι η κατάσταση είναι φυσιολογική για την εποχή παρά την αυξανόμενη ροή κινήσεων και στις δύο πλευρές των συνόρων. Εκτίμησε τη συνεργασία με την ελληνική πλευρά και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών:

«Σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα, η κατάσταση στο Συνοριακό Σημείο Κακαβιάς εμφανίστηκε ήρεμη και με κανονική ροή κινήσεων. Περίπου 10 χιλιάδες πολίτες διέσχισαν αυτό το συνοριακό σημείο το τελευταίο 24ωρο, όπου η μεγαλύτερη ροή κινήσεων καταγράφηκε στην είσοδο της αλβανικής επικράτειας με περίπου 6000 πολίτες.

Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Διευθυντή της Συνοριακής Αστυνομίας της ελληνικής πλευράς για τη διαχείριση της κατάστασης στα συνοριακά σημεία διέλευσης με την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας λέμε ότι η κατάσταση είναι φυσιολογική, παρά το γεγονός ότι η ροή ανάπτυξης των πολιτών αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Πιστεύω ότι έχουμε λάβει αυτά τα μέτρα και θα είμαστε πολύ αποτελεσματικοί στο κομμάτι της διαχείρισης της μετάβασης.

Με την ελληνική πλευρά, ειδικά με το Τμήμα Συνοριακής Αστυνομίας και Μετανάστευσης, αυτή η συνεργασία ήταν συνεχής, είναι πραγματική και θα γίνει αισθητή και στους πολίτες.

Ζητάμε την κατανόηση όλων των πολιτών, σε περιπτώσεις που υπήρχαν ουρές, που αυτή τη στιγμή είναι αποδεκτές και σε κανονικά επίπεδα, αλλά πιστεύουμε ότι με τη συνεργασία των δύο πλευρών και με τα μέτρα που θα ληφθούν εκατέρωθεν στα σύνορα, η κατάσταση θα είναι υπό κανονικές συνθήκες.

Ευχαριστούμε επίσης την ελληνική πλευρά για την ετοιμότητα που έδειξε σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά και πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι ένα πολύ καλό επίτευγμα για τη φετινή τουριστική περίοδο. Ευχαριστώ», είπε ο Αλβανός επικεφαλής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου