Τριπλάσια πρόστιμα στο Ην. Βασίλειο για τις επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες

Τριπλάσια πρόστιμα στο Ην. Βασίλειο για τις επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα τριπλασιάσει τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν παράνομους μετανάστες. Σύμφωνα με βρετανούς αξιωματούχους, τα πρόστιμα θα είναι έως και 60.000 λίρες.

Οι εταιρείες που διαπιστώθηκε ότι έχουν απασχολήσει επανειλημμένα παράνομους μετανάστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 60.000 £ ανά παράβαση.


Ο υπουργός Μετανάστευσης της Βρετανίας είπε ότι το μέτρο θα βοηθήσει στην αποτροπή επικίνδυνων διελεύσεων από μικρά σκάφη. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές του 2024, οι επιχειρήσεις θα δουν την αστική ποινή για την απασχόληση παράνομων μεταναστών να αυξάνεται από 15.000 £ για ένα πρώτο αδίκημα σε 45.000 £.

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak έχει ορίσει την απαγόρευση των παράνομων μεταναστών ως μία από τις 5 προτεραιότητες της κυβέρνησής του.

Το 2022 το Ηνωμένο Βασίλειο είχε τον πέμπτο μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ασύλου στην Ευρώπη, μετά τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Αυστρία. Θυμίζουμε ότι περίπου το 80% των μεταναστών που φτάνουν παράνομα στη Μεγάλη Βρετανία προέρχονται από την Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου