Από σήμερα κοινά σύνορα για Αλβανία και Σκόπια

Από σήμερα κοινά σύνορα για Αλβανία και Σκόπια

Από σήμερα τίθεται σε ισχύ ο κοινός συνοριακός έλεγχος μεταξύ Αλβανίας και Σκοπίων στο Qafë Thane, που αποτελεί την κύρια πύλη κίνησης και στις δύο πλευρές των κοινών συνόρων. Ο Ράμα και ο ομόλογός του Dimitar Kovacevski ταξίδεψαν στο συνοριακό σημείο για να παρουσιάσουν την πρωτοβουλία «one stop shop» μεταξύ των δύο αντίστοιχων χωρών. Αυτός ο έλεγχος θα είναι πλήρως λειτουργικός για να διευκολύνει και να απλοποιήσει τη ροή ανθρώπων και αγαθών μεταξύ των δύο χωρών.

«Μαζί με την κατασκευή του διαδρόμου 8, η σύνδεση μεταξύ των Σκοπίων και των Τιράνων γίνεται σύγχρονη, ασφαλής και γρήγορη και όλα τα εμπόδια μεταξύ μας ξεπερνιούνται», έγραψε ο Artan Grubi σε ανάρτησή του στο Facebook με την ιδιότητα του κυβερνητικού συντονιστή των Σκοπίων.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε αυτό το γεγονός ως ώθηση για την ανάπτυξη της χώρας ενώ προέτρεψε τα δύο Υπουργεία Εσωτερικών να εργαστούν για τη μετάβαση στον κοινό έλεγχο των αυτοκινήτων.

«Θέλω να ελπίζω ότι και τα δύο Υπουργεία Εσωτερικών θα πάνε σε άλλο επίπεδο σε αυτήν την περίοδο αιχμής αυτής της σεζόν και τις άλλες καλοκαιρινές περιόδους για να κάνουν τη μετάβαση χωρίς έλεγχο, ή μάλλον με τυχαίο έλεγχο των αυτοκινήτων που είναι ταξινομημένα στη Δημοκρατία της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας για να διευκολυνθεί ακόμη περισσότερο η κυκλοφορία».

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Dimitar Kovacesvki, δήλωσε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι άριστες και με την άρση αυτού του εμποδίου θα υπάρξουν ήδη μεγάλα οικονομικά οφέλη για τις δύο χώρες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου