Έπεσε το σύστημα παροχής ταυτοτήτων και διαβατηρίων της Αλβανίας "ALEAT"

Έπεσε το σύστημα παροχής ταυτοτήτων και διαβατηρίων της Αλβανίας "ALEAT"

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών Αλβανίας ότι μετά την 1η Αυγούστου δεν θα είναι πλέον η εταιρεία «Aleat» που θα παράγει διαβατήρια και ταυτότητες, αλλά η κρατική εταιρεία, σήμερα το πρωί στα γκισέ της ιδιωτικής εταιρείας δεν παρείχαν καμία υπηρεσία.

Οι πολίτες υποστήριξαν τοπικά ΜΜΕ ότι από το πρωί περίμεναν στην ουρά για να λάβουν την υπηρεσία, αλλά καθώς το ρολόι έδειχνε 11.00 δεν είχαν τελειώσει τη δουλειά τους. Το προσωπικό του γραφείου δήλωσε ότι το σύστημα δεν λειτουργεί.

«Το σύστημα δεν λειτουργεί. Ο υπάλληλος είπε ότι μπορεί να διορθωθεί σε μια ή δύο μέρες», είπε ένας πολίτης.

Οι εργαζόμενοι της «ΑΛΕΑΤ» είπαν ότι το σύστημα δεν λειτουργεί από το πρωί της Δευτέρας και δεν έχουν ακόμη απάντηση από την εταιρεία πότε μπορεί να ξαναρχίσει η διαδικασία.

Υπενθυμίζουμε ότι από την 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους οι αιτήσεις για ταυτότητες και διαβατήρια θα γίνονται με νέα κουπόνια. Τα κουπόνια θα είναι της κρατικής εταιρείας «IdentiTek», τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να βρουν σε όλα τα γραφεία των Αλβανικών Ταχυδρομείων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η «ΑΛΕΑΤ» επιβεβαίωσαν ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ταυτότητες ή βιομετρικά διαβατήρια, μέσω κουπονιών «Aleat», είναι η 26η Ιουλίου 2023. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν η βλάβη που δημιουργήθηκε στο σύστημα έχει να κάνει με κάποιο τεχνικό πρόβλημα του δικτύου ή με το γεγονός ότι η παραχωρούσα εταιρεία θα αντικατασταθεί από κρατική εταιρεία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου