Αντιμέτωπη με τη φυλακή η Υπουργός Γεωργίας της Αλβανίας

Αντιμέτωπη με τη φυλακή η Υπουργός Γεωργίας της Αλβανίας

Η Frida Krifca είναι η υπουργός Γεωργίας της Αλβανίας, η πρώτη υπουργός υπό την ηγεσία της οποίας η Ευρωπαϊκή Ένωση μπλοκάρει πόρους για την αλβανική γεωργία.

Ο «μαύρος φάκελος» με όλα τα σκάνδαλα της Frida Krifca που κινδυνεύει να την οδηγήσουν στη φυλακή, από το ξενοδοχείο 7 αστέρων, την υπεξαίρεση κοινοτικών κονδυλίων έως και 2,2 εκατ. ευρώ για τους επιχειρηματίες των αποτεφρωτηρίων Mertiri και Zoto, δείχνει ξεκάθαρα όλο το σχήμα διαφθοράς που ακολουθεί η υπουργός.

Τα κονδύλια που χορηγήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη γεωργία στην Αλβανία κατά τα έτη 2014-2020 έχουν γίνει αντικείμενο ερευνών από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης.

Η έρευνα της OLAF συνεχίζεται. Όταν η OLAF υποβάλει την τελική έκθεση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τις αλβανικές αρχές και, με βάση τα πορίσματα της έκθεσης, θα λάβει κάθε περαιτέρω απαραίτητο μέτρο για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αρχείο καταλήγει στη SPAK

Η Ειδική Εισαγγελία επιβεβαίωσε στην ετήσια έκθεση του περασμένου έτους ότι η OLAF. Σύμφωνα με την SPAK, έχουμε 3 φακέλους που προέρχονται από τη γερμανική πρεσβεία, την EUROJUST και την OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης).

Η OLAF, η υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις δραστηριότητές της, διαπίστωσε παραβιάσεις στη διανομή κονδυλίων της ΕΕ από τον AZHBR (Οργανισμός Αγροτικής Ανάπτυξης), οι οποίες δεν πήγαν στους αγρότες, αλλά στους επικεφαλής των αρχών. Σε αυτό το σχήμα εμφανίζεται το όνομα της Frida Krifca, η οποία κατηγορείται για σοβαρές υποθέσεις.

Την υπόθεση αποπειράθηκαν να την κλείσουν αθόρυβα

Ο φάκελος αυτός επιχειρήθηκε να κλείσει, καθώς υπήρξε ισχυρή πίεση και ισχυρή παρέμβαση ώστε η υπόθεση να περάσει χωρίς θόρυβο από την SPAK στην Εισαγγελία Τιράνων. Έτσι με αυτόν τον τρόπο η Krifca ξέφυγε από την έρευνα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Με τη «βόμβα» που έπεσε χθες, οι Βρυξέλλες πρέπει να αναγκάσουν την Krifca σε παραίτηση, γιατί τελικά οι έρευνες της νέας δικαιοσύνης είναι αυτές που θα δείξουν τι τιμωρία της αξίζει.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου