Οι πρώτες δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης μετά την εντολή σύλληψης του

Οι πρώτες δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης μετά την εντολή σύλληψης του

Ο πρώην αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Arben Ahmetaj αντέδρασε για πρώτη φορά μετά το αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) για τη σύλληψή του.

Με μήνυμα που έστειλε στον Bledi Fevziu, LIVE στην εκπομπή «Opinion», άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα παραδοθεί.

«Θα βγω όταν διαβάσετε τη δικογραφία. Θα βγω όταν μου πείτε ότι κατηγορούμαι για γνωριμία και παρέα με έναν άνθρωπο που εκείνη την εποχή ήταν κανονικός άνθρωπος στις δικές του υποθέσεις. Θα βγω όταν διαβάσετε ότι κατηγορούμαι για διαφθορά γιατί η πρώην γυναίκα μου πούλησε τετραγωνικά μέτρα στην ελεύθερη αγορά. Θα βγω όταν γίνει αντιληπτό ότι η συγκάτοικός μου και η οικογένειά της έχουν αγοράσει ακίνητο με καθαρές τραπεζικές συναλλαγές.

Θα βγει όταν καταλάβετε και διαβάσετε και αποδείξετε ότι ο Klodian Zoto δεν ήταν ποτέ ο ιδιοκτήτης αυτού του ακινήτου που μπόρεσε να χαρίσει ή να δωρίσει. Θα βγω όταν διαβάσετε όλες τις επιστολές μου υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Θα βγω όταν η αλήθεια πάρει το δρόμο της. Θα βγω όταν κάνετε πραγματικές ερωτήσεις σχετικά με το πού ευνόησε ο Arben Ahmetaj. Θα βγω όταν καταλάβετε ότι δεν είχα καμία σχέση με τη διαδικασία. Μετά θα βγω έξω. Θα βγω όταν διαβάσετε ότι αυτές οι συνομιλίες του 2012 είναι εντελώς ανίσχυρες από άποψη λόμπι ή ευνοιοκρατίας, ακόμη περισσότερο στην αντιπολίτευση» - λέει ο Ahmetaj.

Για τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Arben Ahmetaj, η SPAK ζητά τη σύλληψή του για 3 κατηγορίες που σχετίζονται με τα αποτεφρωτήρια. Την Παρασκευή η Αλβανική Βουλή θα συνεδριάσει για να ψηφίσει ή όχι την άρση της ασυλίας του Αχμετάι, κάτι που θα άνοιγε το δρόμο για τη σύλληψή του από την SPAK. Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Εντολών και Ασυλίας ενέκρινε αυτό το αίτημα, αλλά αναμένεται η τελική ψηφοφορία στη Βουλή. Οι δικηγόροι του βουλευτή Ahmetaj επιβεβαίωσαν ότι ο τελευταίος βρίσκεται εκτός Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου