Ψήφισμα κατά της παράνομης κράτησης Μπελέρη στην ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής

Ψήφισμα καταδίκης της παράνομης προφυλάκισης και κράτησης του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, από τις αλβανικές Αρχές κατέθεσε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυπριακή αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας ΔΣΟ, καλώντας την Αλβανία να σεβαστεί την αρχή της νομιμότητας.

Το θέμα προέκυψε ύστερα από συνάντηση που είχε η κυπριακή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ, Πανίκο Λεωνίδου, με τον ελληνικής καταγωγής Βουλευτή της Αλβανίας Βαγγέλη Ντούλε, στην Χαλκιδική.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι οι Κύπριοι βουλευτές αφού ενημερώθηκαν για το πρόβλημα, συμφώνησαν να καταθέσουν το εν λόγω ψήφισμα, στην προσπάθεια τους να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την παράνομη στάση του καθεστώτος της Αλβανίας .

Το ψήφισμα αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη βδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, το οποίο κατέθεσαν τα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Πανίκος Λεωνίδου, Ευθύμιος Δίπλαρος, Μαρίνος Μουσιούττας και Ηλίας Μυριάνθους, η Βουλή των Αντιπροσώπων, έχοντας υπόψη ότι οι αλβανικές Αρχές δεν παρέθεσαν αδιάσειστα στοιχεία για τον λόγο της σύλληψης, προφυλάκισης και συνεχιζόμενης μέχρι σήμερα κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, υπογραμμίζει, ότι ο εκλεγείς Δήμαρχος παραμένει προφυλακισμένος στερούμενος τόσο των ατομικών όσο και των πολιτικών του δικαιωμάτων χωρίς να υπάρχουν οποιαδήποτε στοιχεία εις βάρος του.

Καταδικάζει τη σύλληψη και συνεχιζόμενη κράτησή του και καλεί την κυβέρνηση της Αλβανίας όπως σεβαστεί την αρχή της νομιμότητας και το τεκμήριο της αθωότητας τα οποία αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία ενός κράτους δικαίου.