Με δορυφόρους καλεί ο Ράμα να σταματήσει τη μαζική μετανάστευση των νέων από την Αλβανία

Με δορυφόρους καλεί ο Ράμα να σταματήσει τη μαζική μετανάστευση των νέων από την Αλβανία

Μετά από 7 μήνες από την εκτόξευση τους, οι δορυφόροι "Albania 1 and 2" έφεραν τις πρώτες εικόνες από το έδαφος της Αλβανίας, παρέχοντας στα ιδρύματα σημαντικά στοιχεία για τις πυρκαγιές, όπως στην περίπτωση του νησιού Σάσων ή τις πλημμύρες στη Σκόδρα.

Κατά την παρουσίαση των εικόνων των δορυφόρων Albania 1 και Albania 2, ο επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης Ράμα, κάλεσε τους νέους να εργαστούν στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, τα ιδρύματα στην Αλβανία προσφέρουν καλύτερους μισθούς από τον ιδιωτικό τομέα και αυτό σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένας τρόπος να σταματήσει η μαζική μετανάστευση των νέων. Ο Ράμα είπε ότι οι δορυφόροι Αλβανία 1 και Αλβανία 2 έχουν πολύτιμη συμβολή στον αγώνα για εδαφικό έλεγχο, την καλλιέργεια κάνναβης, αλλά και στα θέματα των πλημμυρών, των πυρκαγιών και των παράνομων κατασκευών.

Την ώρα που οι νέοι Αλβανοί, μη μπορώντας να βρουν δουλειά και αξιοπρεπή μισθό, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης, ρισκάροντας ακόμη και τη ζωή τους σε λέμβους για να πάνε στη Μεγάλη Βρετανία, ο Ράμα στοχεύει να σταματήσει την φυγή των νέων μέσω δορυφόρων και τεχνολογίας.

Ο Ράμα είπε ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο ένα νέο πακέτο ώστε κάθε νέος Αλβανός να μπορεί να απασχοληθεί σε αυτά τα ιδρύματα, όπως και ότι οι δορυφόροι θα βοηθήσουν την Αλβανία στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου