Διαδικτυακά θα παρέχονται οι υπηρεσίες Κτηματολογίου στην Αλβανία από τις 3 Ιουλίου

Διαδικτυακά θα παρέχονται οι υπηρεσίες Κτηματολογίου στην Αλβανία από τις 3 Ιουλίου

Ο Έντι Ράμα δήλωσε σήμερα ότι από τις 3 Ιουλίου οι υπηρεσίες Κτηματογράφησης - Κτηματολογίου θα παρέχονται διαδικτυακά, μέσω του e-albania.

Η δήλωση Ράμα έγινε κατά την παρουσίαση της μεταρρύθμισης του Κτηματολογίου.

«Από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου το κτηματολόγιο θα είναι ψηφιακό. Οι εργαζόμενοι εκεί, κάποιοι από τους οποίους έχουν ζητήσει να φύγουν επειδή δεν έχουν καμία ευκαιρία να κάνουν κάτι άλλο εκτός από τη δουλειά τους μπροστά στον υπολογιστή, δεν έχουν τίποτα στο χέρι. Από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, εμάς υπάλληλος του κτηματολογίου στη Σκόδρα θα έχει μπροστά στον υπολογιστή τον αλγόριθμο πως να βγάλει πιστοποιητικό ενός ακινήτου στο Δέλβινο. Κάνω έκκληση στους πολίτες να μην πάνε στο Κτηματολόγιο γιατί δεν τους περιμένει πια κανείς. Το Κτηματολόγιο είναι ένα παράθυρο μέσω του e-Albania. Εκεί γίνονται οι αιτήσεις, εκεί παραλαμβάνονται οι απαντήσεις, το έγγραφο έρχεται με την αδιάσειστη ηλεκτρονική υπογραφή» – είπε ο Ράμα.

...

Οι κωλυσιεργικές υπηρεσίες του Κτηματολογίου μπλοκάρουν και τα δάνεια στις αλβανικές τράπεζες

Μετά τους συμβολαιογράφους, ανησυχία εκφράζει και το τραπεζικό σύστημα ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο έχει μπλοκάρει τον δανεισμό. Σύμφωνα με στοιχεία του μηνός Ιουλίου, οι τράπεζες δεν μπόρεσαν να εγκρίν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου