Τελεσίγραφο Ράμα προς τη Σερβία για τους τρεις Κοσοβάρους αστυνομικούς

Τελεσίγραφο Ράμα προς τη Σερβία για τους τρεις Κοσοβάρους αστυνομικούς

Ο Έντι Ράμα αντέδρασε ξανά σχετικά με την σύλληψη τριών αστυνομικών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου από τις σερβικές δυνάμεις.

Ο Ράμα έθεσε τελεσίγραφο στο Βελιγράδι ότι εάν οι συλληφθέντες αστυνομικοί που δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα δεν αφεθούν ελεύθεροι αυτήν την εβδομάδα, τότε ο πάγος θα επιστρέψει στις διμερείς σχέσεις Αλβανίας και Σερβίας.

Ο Ράμα προσθέτει στην αντίδρασή του ότι αν υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης, τότε ο μεγάλος χαμένος θα είναι το Κόσοβο.

Προσθέτει ότι όσο περισσότερο ο Κούρτι επιμένει στη θέση του, τόσο περισσότερο υπάρχει ο κίνδυνος συγκρότησης Δημοκρατίας της KFOR στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

«Όσο περισσότερο κρατούνται αυτοί οι τρεις άνδρες στη Σερβία -ακόμα κι αν έχουν περάσει τη γραμμή των συνόρων, δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα- τόσο λιγότερο θα είναι δυνατό για τις διμερείς μας σχέσεις να μην κάνουν πολλά βήματα πίσω! Αυτή θα είναι η εβδομάδα της επιστροφής του πάγου μεταξύ μας, αν δεν αφεθούν ελεύθεροι!

Από την άλλη, αν δεν γίνει αποκλιμάκωση, ο μεγάλος χαμένος θα είναι το Κοσσυφοπέδιο! Να φοβάστε ότι όσο περισσότερο ο Αλμπίνι επιμένει μόνος του ενάντια στους συμμάχους, τόσο περισσότερο μπορεί να χειροτερέψει η κατάσταση επαναφέροντας την KFOR στην κορυφή του έργου!

Και μετά, αντίο για ποιος ξέρει πόσο καιρό θα έχουμε τον επίσημο κρατικό έλεγχο σε ολόκληρη την επικράτεια και ας απολαύσουμε μια Δημοκρατία της KFOR στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο! Άλμπιν, βγες από το κέλυφος της απομόνωσης και μη χάσεις τον Βορρά βλέποντας παντού εχθρούς και προδότες! Η ώρα είναι τώρα και πετάει!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου