Οργή Βρετανικού ΥΠΕΣ: Δεν δεχόμαστε πλέον αιτήματα ασύλου από Αλβανούς!

Οργή Βρετανικού ΥΠΕΣ: Δεν δεχόμαστε πλέον αιτήματα ασύλου από Αλβανούς!

Η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων στη Μεγάλη Βρετανία κατέληξε σε έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή τη Δευτέρα αναφέρει: Σε καμία περίπτωση δεν θα προσφερθεί άσυλο στους Αλβανούς καθώς η Αλβανία είναι ασφαλής χώρα, δεν βρίσκεται σε πόλεμο και ως υποψήφια χώρα φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει καμία βάση να δεχτεί χιλιάδες αιτήματα ασύλου από Αλβανούς πολίτες, διαπιστώνει η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων. Ωστόσο, σημειώνεται ότι ορισμένοι Αλβανοί πολίτες έχουν ζητήσει άσυλο με το επιχείρημα ότι είναι θύματα εμπορίας και ότι ορισμένα κορίτσια και γυναίκες κινδυνεύουν από αυτού του είδους τα εγκλήματα. Η έκθεση αναφέρει ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει την υποχρέωση να στηρίξει τα θύματα της εμπορίας και να τα επιστρέψει στην Αλβανία μόνο εάν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία τους. Πέρυσι το ένα τέταρτο των 45.755 ανθρώπων που διέσχισαν τη Μάγχη με μικρά σκάφη προέρχονταν από την Αλβανία και οι περισσότεροι ζήτησαν άσυλο.

Μέσα σε ένα χρόνο, ο αριθμός των Αλβανών που έφτασαν στην Αγγλία αυξήθηκε από 800 σε 12.301, μια αύξηση που ήταν τόσο ξαφνική και ανεξήγητη. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2022, το 51% των αιτημάτων ασύλου από Αλβανούς έγιναν δεκτά, ένα υψηλό ποσοστό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές εθνικότητες.

Ένας ισχυρός λόγος για μετανάστευση είναι η οικονομία. Σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Εσωτερικών, μόλις 325 βίζες εργασίας χορηγήθηκαν σε Αλβανούς πολίτες πέρυσι, γεγονός που δείχνει ότι οι δυσκολίες για την εξασφάλιση βίζας εργασίας σε τομείς όπως οι κατασκευές και η γεωργία είναι μεγάλες. Ως αποτέλεσμα, οι Αλβανοί έχουν επιλέξει κρυφούς δρόμους για να μεταναστεύσουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου