Εγκρίθηκε η σύμβαση για την παροχή μη επανδρωμένων Bayraktar στην Αλβανία

Εγκρίθηκε η σύμβαση για την παροχή μη επανδρωμένων Bayraktar στην Αλβανία

Εγκρίθηκε η σύμβαση από την αλβανική κυβέρνηση για την αγορά τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar, ενός όπλου που έφερε επανάσταση στον πόλεμο, αφιερωμένο στην εποχή του Ερντογάν.

«Η έγκριση της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της BAYKAR MAKINA SAN, για την προμήθεια του συστήματος μη επανδρωμένων οχημάτων αέρος BAYRAKTAR TB2, που επισυνάπτεται στην παρούσα απόφαση.

Αρμόδιο για την εφαρμογή της απόφασης αυτής είναι το Υπουργείο Άμυνας. Η απόφαση αυτή τίθεται σε ισχύ άμεσα», αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, παρουσία του Έντι Ράμα, του υπουργού Άμυνας, εκπροσώπων της τουρκικής εταιρείας «Bayraktar», του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τουρκίας, υπογράφηκε η συμφωνία για την παροχή μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης με η γνωστή εταιρεία υπεγράφη στα Τίρανα Τουρκικό Μπαϊρακτάρ.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι κατά την ομιλία του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που έχει δώσει η τουρκική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εταιρεία «Bayraktar Technology» ειδικεύεται στο σχεδιασμό μετασχηματιστικών τεχνολογιών στον τομέα της άμυνας και της αεροπορίας. Ο εξοπλισμός με αυτά τα αεροπλάνα θα προσφέρει σε άλλους φορείς της αλβανικής κυβέρνησης μεγάλη υποστήριξη και σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου