Νέες εκλογές ζητούν στο βόρειο Κόσοβο Μακρόν και Σολτς

Νέες εκλογές ζητούν στο βόρειο Κόσοβο Μακρόν και Σολτς

Οι νέες εκλογές στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι η λύση των διεθνών εταίρων για τον τερματισμό των εντάσεων που ξεκίνησαν στις 26 Μαΐου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι η Γερμανία και η Γαλλία ζήτησαν από το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία να διεξαχθούν νέες εκλογές στους δήμους στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

«Η Γαλλία και η Γερμανία ζήτησαν από τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας να οργανώσουν νέες εκλογές στις περιοχές που πλήττονται από τις ταραχές το συντομότερο δυνατό», είπε ο Μακρόν.

Είπε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει "σαφή απόφαση" για την κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο και ότι αυτό συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τον γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, και τους τοπικούς ηγέτες - την πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Οσμάνι και τον πρόεδρο της Σερβίας, Βούτσιτς.

Θυμίζουμε ότι η κατάσταση στο βορρά έγινε τεταμένη, όταν η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου βοήθησε τους Αλβανούς δημάρχους δήμων με σερβική πλειοψηφία να εισέλθουν στα δημοτικά γραφεία, παρά την αντίσταση των κατοίκων της περιοχής.

Οι νέοι Αλβανοί δήμαρχοι των δήμων της Βόρειας Μιτρόβιτσα, του Zveçan, του Zubin Potok και του Leposaviq προέκυψαν από τις έκτακτες εκλογές της 23ης Απριλίου, τις οποίες είχε μποϊκοτάρει η σερβική κοινότητα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου