200 επιπλέον Αλβανοί κρατούμενοι αναμένεται να φτάσουν στα Τίρανα από την Μ. Βρετανία

200 επιπλέον Αλβανοί κρατούμενοι αναμένεται να φτάσουν στα Τίρανα από την Μ. Βρετανία

200 Αλβανοί κρατούμενοι θα μεταφερθούν από τη Μεγάλη Βρετανία στην Αλβανία για να εκτίσουν την υπόλοιπη ποινή τους.

Η συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια των συζητήσεων των δύο πρωθυπουργών Ρίσι Σουνάκ και Έντι Ράμα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Λονδίνο τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Στα τέλη του περασμένου έτους, υπήρχαν 1336 Αλβανοί στις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Ο λόγος αυτής της συμφωνίας σχετίζεται με δύο παράγοντες, τον οικονομικό και τον υπερπληθυσμό των φυλακών. 17 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί πσε ισόβια κάθειρξη θα είναι οι πρώτοι που θα μεταφερθούν στην Αλβανία.

Ένας από τους κρατούμενους έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της δασκάλας Sabina Nessa και ο οποίος θα επαναπατριστεί.

Για έναν κρατούμενο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας το κόστος στη Μεγάλη Βρετανία για ένα χρόνο είναι 57.000 λίρες, ενώ στην Αλβανία 10.000 λίρες το χρόνο. Το Λονδίνο θα πληρώσει για την έκτιση της ποινής των κρατουμένων στις αλβανικές φυλακές, αλλά τώρα με χαμηλότερο κόστος.

Βάσει της συμφωνίας, ένας Αλβανός κρατούμενος αποφυλακίζεται ένα χρόνο νωρίτερα και του δίνουν 1.500 λίρες εάν συμφωνήσει να απελαθεί και να μην επιστρέψει ποτέ στη Βρετανία.

Προειδοποιούνται ότι εάν επιστρέψουν στην Αγγλία χωρίς άδεια, θα επιστρέψουν αμέσως στη φυλακή για να εκτίσουν τον υπόλοιπο χρόνο της ποινής τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου