Εντείνονται οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του Αλβανού επιχειρηματία

Εντείνονται οι έρευνες για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του Αλβανού επιχειρηματία

Για τη δολοφονία του επιχειρηματία Ardjan Nikulaj, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 6 άτομα και αναζητούνται, αλλά κανένας από αυτούς δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής.

Η αστυνομία παρέχει ισχυρά στοιχεία που αποδεικνύουν την άμεση εμπλοκή του Edmond Haxhia, των τεσσάρων Βρετανών πολιτών, Harry Simson, Thomas Mithan, Steven Hunt, Harriet Bridgeman και του Πορτογάλου Ruben Saraiva.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν χθες να εντοπίσουν στον ποταμό Drin το μηχανάκι «Yamaha X Max», η οποία αγοράστηκε στις 28 Μαρτίου στα Τίρανα έναντι για 1800 ευρώ. Το όπλο «TT» που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Nikulaj πιστεύεται ότι βρίσκεται επίσης, στο ποτάμι. Η έρευνα για τον εντοπισμό του όπλου έγινε από δύτες RENEA χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η έρευνα θα συνεχιστεί και σήμερα με την ελπίδα να βρεθεί το όπλο. Οι αναζητήσεις έχουν γίνει επίσης πιο δύσκολες λόγω της αύξησης της στάθμης του νερού στον ποταμό, λόγω των βροχών των τελευταίων ημερών. Εκτός από την άνοδο της στάθμης του νερού, το ποτάμι έχει θολώσει και η λάσπη μπορεί να έχει σκεπάσει το όπλο, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να βρεθεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, το χωριό Kakarriq ήταν μια από τις κύριες βάσεις, όπου έμειναν ο Edmond Haxhia και ο Πορτογάλος Ruben Saraiva. Ενώ μια δεύτερη βάση, που ήταν το καταφύγιό τους, βρίσκεται στη Σκόδρα. Εδώ και 5 ημέρες η αστυνομία της Λέζας και αυτή της Σκόδρας διενεργούν ελέγχους σε διαμέρισμα στην πόλη της Σκόδρας, όπου διέμεναν τα δύο άτομα. Η ανακάλυψη της δεύτερης βάσης και η εύρεση του όπλου έχει γίνει πλέον πρωταρχική αποστολή της αστυνομίας.

Το διαμέρισμα νοικιάζεται από τον Edmond Haxhia. Μόνο Πορτογάλοι πολίτες και προσκυνητές έχουν μπει σε αυτό το σπίτι. Αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτή τη δεύτερη βάση στη Σκόδρα, και για την αρραβωνιαστικιά του Χάτζι, η οποία είπε στην αστυνομία όσα γνώριζε για τις κινήσεις των δύο ατόμων.

Στο πορτμπαγκάζ του οχήματος τύπου «Golf 4», το οποίο χρησιμοποιούσε ο Edmond Haxhia, κατά την παραμονή του στην Αλβανία, βρήκαν αποδείξεις σούπερ μάρκετ «S...r» στη Σκόδρα. Η αστυνομία πήγε στις εγκαταστάσεις του σούπερ μάρκετ, επαληθεύοντας τις κάμερες ακριβώς τις ημερομηνίες και τις ώρες που τυπώθηκαν τα φορολογικά κουπόνια.

Στα πλάνα εμφανίζονται ο Edmond Haxhia και ο Πορτογάλος Ruben Saraiva, οι οποίοι εμφανίζονται μαζί να αγοράζουν φαγώσιμα και μετά φεύγουν με τα πόδια προς την κατεύθυνση ενός στενού της γειτονιάς.

Λόγω της έλλειψης περαιτέρω καμερών στους δρόμους της γειτονιάς της Σκόδρας, η αστυνομία δεν μπορεί να βρει το σπίτι εδώ και 5 ημέρες.

Η υπόθεση της δολοφονίας του Ardian Nikulaj χρησιμοποιώντας ξένους δολοφόνους είναι η δεύτερη περίπτωση που καταγράφεται στην Αλβανία. Το άλλο περιστατικό ήταν όταν εγκληματική ομάδα προσέλαβε τον Έλληνα πρώην αξιωματικό των ειδικών δυνάμεων, Ευθύμη Ευθυμίου, για τη δολοφονία του Devi Kasmi στα Τίρανα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου