Λογομαχία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αλβανική γλώσσα

Λογομαχία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αλβανική γλώσσα

Η επικεφαλής της διπλωματίας του Κοσσυφοπεδίου, Donika Gërvalla-Schwarz, στην αρχή της ομιλίας της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, είπε ότι ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, είχε τη δυνατότητα να μιλήσει στη γλώσσα του λαού του στη σύνοδο, ενώ η ίδια ως εκπρόσωπος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, το αίτημα να μιλήσει στην αλβανική γλώσσα δεν έγινε δεκτό.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που ασκεί την Προεδρία, απάντησε σε αυτό, λέγοντας ότι απορρίπτει «αυτούς τους ισχυρισμούς».

«Θέλω να απορρίψω τους ισχυρισμούς της ότι η Προεδρία δεν της επέτρεψε να μιλήσει στα αλβανικά. Εμείς ως Προεδρία έχουμε ενημερωθεί ότι προτιμήσατε να μιλάτε αγγλικά όπως έχετε κάνει άλλες φορές», είπε ο πρόεδρος του συμβουλίου.

Σε αυτό αντέδρασε ο Αλβανός πρέσβης στον ΟΗΕ, Φερίτ Χότζα, ο οποίος προσπάθησε να πάρει τον λόγο για να εξομαλύνει την κατάσταση.

Ο Χότζα ανέφερε πολλές περιπτώσεις όπου δύο εκπρόσωποι μίλησαν στην ίδια γλώσσα και είπε ότι αυτό είναι στο πνεύμα της πολυγλωσσίας του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου