Ο Πορτογάλος δολοφόνος και η ιστορία αιματοχυσίας του Αλβανού επιχειρηματία

Ο Πορτογάλος δολοφόνος και η ιστορία αιματοχυσίας του Αλβανού επιχειρηματία

Ο Ruben Saraiva είναι ο 27χρονος Πορτογάλος που κατηγορείται για τη δολοφονία του επιχειρηματία Ardian Nikulaj στις 19 Απριλίου στο μπαρ του στο Shengjin. Μαζί του η Αστυνομία του Κράτους έχει εξαγγείλει τον Έντμοντ Χατζία, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ο διατάκτης και χρηματοδότης της όλης επιχείρησης δολοφονίας του επιχειρηματία.

Ενώ οι Βρετανοί πολίτες Χάρι Σίμσον, Τόμας Μίθαν, Στίβεν Χαντ και Χάριετ Μπρίτζμαν είναι οι 4 Βρετανοί που βοήθησαν στη διάπραξη του φόνου. O Haxhia είναι συγγενής της οικογένειας Lekstakaj με την οποία ο Nikulaj είχε «βεντέτα».

Η ιστορία των συγκρούσεων μεταξύ των Nikulaj και Lekstakaj στη Lezha ξεκινά από το 1996, σε ένα βενζινάδικο στην έξοδο της πόλης Lezhë για 10 χιλιάδες παλιά λεκ. Ο αδερφός του Ardian Nikulaj μαζί με ένα άλλο άτομο ήταν πωλητές στα εν λόγω πρατήρια και ένα από τα μέλη της οικογένειας Lekstakaj έβαζε βενζίνη το αυτοκίνητο. Μετά την προμήθεια καυσίμων, οι πωλητές μάλωναν με τον οδηγό υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καταβάλει 10.000 παλιά λεκ για την προμήθεια καυσίμων.

Μετά τη λογομαχία, ο οδηγός του οχήματος αποχώρησε, επιστρέφοντας οπλισμένος λίγα λεπτά αργότερα και πυροβόλησε εναντίον δύο υπαλλήλων, αφήνοντάς τους επιτόπου νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τον αδελφό του Ardian Nikulaj. Εκεί ξεκινά η ιστορία της αιματοχυσίας, όπου λίγους μήνες αργότερα σκοτώθηκαν ο Gëzim Lekstakaj και ο Laurent Gjetja, που ήταν ανιψιός της οικογένειας. Ενώ το 1999 ο Gjovalin Lekstakaj σκοτώθηκε και ο Pjeter Lekstakaj τραυματίστηκε σοβαρά, αυτά τα γεγονότα δεν καλύφθηκαν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου