Επίσκεψη ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στα Δ. Βαλκάνια

Επίσκεψη ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στα Δ. Βαλκάνια

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ και συντονιστής για το Global Engagement Center James, P. Rubin θα πραγματοποιήσει 4ήμερη περιοδεία στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με το State Department, ο Rubin θα ταξιδέψει από τις 10 έως τις 14 Απριλίου στην Ποντγκόριτσα, τα Σκόπια και τα Τίρανα.

Στην Ποντγκόριτσα και τα Σκόπια, ο Ειδικός Απεσταλμένος Ρούμπιν θα συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους για να ενισχύσει την υποστήριξη για πρωτοβουλίες κατά της παραπληροφόρησης.

Θα συζητήσει τις προσπάθειες της Ρωσίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και άλλων κακόβουλων παραγόντων που χρησιμοποιούν την παραπληροφόρηση για να υπονομεύσουν τη δημοκρατία και την εθνική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο και πώς τα έθνη μας μπορούν μαζί να αντιμετωπίσουν τις απειλές στον χώρο των πληροφοριών.

Ενώ βρίσκεται στα Τίρανα, ο ειδικός απεσταλμένος Ρούμπιν θα συμμετάσχει σε συναντήσεις με πρέσβεις των ΗΠΑ από τα Δυτικά Βαλκάνια.

Αυτό που γίνεται αντιληπτό από την ανακοίνωση είναι ότι η Σερβία παραμένει εκτός ατζέντας, καθώς δεν έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Εν τω μεταξύ, στις 11 Απριλίου, 3 ημέρες πριν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, τα Τίρανα αναμένεται να επισκεφθεί ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα Δυτικά Βαλκάνια, Γκάμπριελ Εσκομπάρ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου