Την Μ. Τρίτη τα εγκαίνια του κοινού επιχειρησιακού κέντρου στην Κακαβιά - Παρουσία του υφυπ. ΠτΠ Λ. Οικονόμου

Την Μ. Τρίτη τα εγκαίνια του κοινού επιχειρησιακού κέντρου στην Κακαβιά - Παρουσία του υφυπ. ΠτΠ Λ. Οικονόμου

Την Μεγάλη Τρίτη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του κοινού κέντρου επαφής αστυνομικής και τελωνειακής συνεργασίας στην Κακαβιά. Πρόκειται για την υλοποίηση συμφωνίας για πιο στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σε επίπεδο αστυνομίας και τελωνείων στο μεγαλύτερο συνοριακό φυλάκιο που συνδέει τις δυο χώρες, την Κακαβιά.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική Λευτέρης Οικονόμου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Γιάννενα την Τετάρτη και στην ομιλία του στην εκδήλωση για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ηπείρου έκανε γνωστό, ότι την Μεγάλη Τρίτη, θα τεθεί επισήμως σε λειτουργία το κέντρο επαφής των δύο χωρών στην Κακαβιά, που πρόκειται να ενισχύσει τη διασυνοριακή ασφάλεια, και να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο, το κοινό και το οργανωμένο έγκλημα και φυσικά την παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Το κέντρο επαφής στην Κακαβιά, όπως είχε ανακοινωθεί πριν από ένα χρόνο, στην κοινή συνέντευξη Τύπου του κ. Οικονόμου και του ομολόγου του από την αλβανική Κυβέρνηση, θα στελεχωθεί με εμπειρογνώμονες που θα ανταλλάσσουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, θα αναλύουν τον κίνδυνο εγκληματικών ενεργειών και θα προλαμβάνουν το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το πέρας των εγκαινίων, ο κ. Οικονόμου συνοδευόμενος από την Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα κα Καμίτση, θα μεταβεί στην περιοχή της Δρόπολης όπου θα γευματίσει μαζί με τους ομολόγους του και το επιτελείο τους.

Με πληροφορίες από epirusonline.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου