Συμφώνησε ο Βαγγέλης Ντούλες με τον Νισάνι για την ημερομηνία
Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι συναντήθηκε χτες με όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων για να ορίσει την ημερομηνία των επόμενων βουλευτικών εκλογών.
Μετά από συναντήσεις με τους ηγέτες των κομμάτων PD, PS, καθώς και εκπρόσωπους της LSI, PR, PBDNJ, και PDIU, φαίνεται ότι η προτιμώμενη ημερομηνία για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές σύμφωνα και με τις δηλώσεις των εκπροσώπων των κομμάτων της Αλβανίας φαίνεται να είναι η 23η Ιουνίου 2013.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του PD, Αστρίτ Πατόζι δήλωσε πως είναι ανοικτοί σε οποιαδήποτε ημερομηνία και ότι η επιτυχία των εκλογών δεν εξαρτάται από αυτήν.
Ο πρόεδρος Νισάνι εξαίρεσε από αυτή τη συνάντηση το FRD, το κόμμα του πρώην προέδρου της Αλβανίας Μπαμίρ Τόπι, με το σκεπτικό ότι το κόμμα δεν έχει λάβει ποτέ μέρος στις εκλογές. Φυσικά ο Τόπι δήλωσε ότι αυτή η εξαίρεση είναι κακό σημάδι για τις επερχόμενες εκλογές.
Όπως ορίζεται από το Σύνταγμα οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν κατά το δεύτερο μισό του Ιούνιου του 2013 και ο πρόεδρος θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ των δύο Κυριακών της περιόδου αυτής. Ωστόσο η δεύτερη Κυριακή στις 30 Ιουνίου έχει απορριφθεί από τον ΟΑΣΕ.
Ο Νισάνι έχει διορία μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου να ανακοινώσει την τελική ημερομηνία των εκλογών.

