Άσυλο από την Αλβανία ζητά η Ρωσίδα κατάσκοπος

Άσυλο από την Αλβανία ζητά η Ρωσίδα κατάσκοπος

Μετά από 7 μήνες κράτησης για κατασκοπεία στην Αλβανία, η Σβετλάνα Τιμοφέεβα ζητά βοήθεια από την Αλβανία για πολιτικό άσυλο, με το σκεπτικό ότι εάν εκδοθεί στη Ρωσία, η ζωή της θα κινδυνεύσει από τη δίωξη εκεί. Μέσα από μια μακροσκελή επιστολή που υπογράφει ο δικηγόρος Isuf Shehu, η 34χρονη γυναίκα, η οποία θεωρείται κατάσκοπος από την εισαγγελία του Ελμπασάν, εξηγεί ότι το 2018 μίλησε ανοιχτά κατά του Πούτιν και για τον λόγο αυτό η ρωσική δικαιοσύνη την αναζητά με την κατηγορία της παράνομης απόκτησης πληροφοριών.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει υποβάλει αίτημα έκδοσης για αδίκημα πολιτικής φύσης, επομένως αναζητούμαι για πολιτικούς σκοπούς», γράφει περαιτέρω η Timofeeva, στην αίτηση ασύλου που υποβλήθηκε στη γενική διεύθυνση ανάπτυξης για τη μετανάστευση και το άσυλο καθώς και τη συνοριακή αστυνομία στα Τίρανα.

Υπενθυμίζοντας την ευρωπαϊκή σύμβαση, ως άλλο επιχείρημα, η Timofeeva προσθέτει τις πεποιθήσεις του πρώην συζύγου της, τον οποίο θεωρεί υποστηρικτή του Πούτιν. Οι πολιτικές πεποιθήσεις της 34χρονης που συνελήφθη μαζί με τον Μιχαήλ Ζόριν και τον Φεντίρ Απλάτοφ, ήταν η κύρια αιτία του διαζυγίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου