Οι διασυνδέσεις του προέδρου του Εκουαδόρ με την αλβανική μαφία

Οι διασυνδέσεις του προέδρου του Εκουαδόρ με την αλβανική μαφία

Έκθεση των μυστικών υπηρεσιών του Εκουαδόρ αποκάλυψε διασυνδέσεις μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο και της αλβανικής μαφίας για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την La Posta, μια αναφορά της Μονάδας Καταπολέμησης Ναρκωτικών του Εκουαδόρ αποκαλύπτει τους «ισχυρούς δεσμούς» των Αλβανών ναρκο-εμπόρων με την κυβέρνηση του Εκουαδόρ μέσω του Ντανίλο Καρέρα, κουνιάδου του προέδρου και φερόμενου ως αρχηγού του σχεδίου.

Το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ήθελε να εξαφανίσει αυτό το έγγραφο σχετικά με το πώς ο Καρέρα και ο φίλος του Ρούμπεν Τσέρεθ είχαν δεσμούς με μια εταιρεία που προφανώς χρησιμοποιήθηκε ως «βιτρίνα», με σκοπό την εμπορευματοποίηση ναρκωτικών και το πώς συμμετείχαν σε συναντήσεις με την αλβανική μαφία.

Τα τοπικά μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες των εγγράφων για να αποδείξουν την κατηγορία, η οποία ταρακουνά τον Λάσο και την ομάδα του.

Ο δημοσιογράφος Andersson Boscan, αρχηγός της ερευνητικής ομάδας, επιβεβαίωσε ότι η έκθεση 145 σελίδων, στην οποία είχε πρόσβαση, θα παραδοθεί στις αρχές και στα διάφορα όργανα της δικαιοσύνης, στη Βουλή και στον διεθνή Τύπο.

Οι νέες αυτές αποκαλύψεις προστίθενται σε προηγούμενες για την ύπαρξη δικτύου διαφθοράς σε δημόσιες εταιρείες του ενεργειακού τομέα, τη λεγόμενη υπόθεση Encuentro.

Το σκάνδαλο αυτό αποδυναμώνει περαιτέρω την Κυβέρνηση, η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο υπέστη εκλογική οπισθοδρόμηση, αφού οι πολίτες απέρριψαν τα ζητήματα του συνταγματικού δημοψηφίσματος και ψήφισαν υπέρ προοδευτικών υποψηφίων για δημαρχίες και νομαρχίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου