Αύριο η συνεδρία του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την Αλβανίδα ΥΠΕΞ

Αύριο η συνεδρία του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την Αλβανίδα ΥΠΕΞ

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα πραγματοποιήσει δύο ακροάσεις την Τετάρτη για να εξετάσει τα αιτήματα των δύο ομάδων του Δημοκρατικού Κόμματος, εάν η Olta Xhaçka έχει παραβιάσει το σύνταγμα ή όχι.

Το πρώτο αίτημα υποβλήθηκε από 14 βουλευτές που στηρίζουν τον Μπερίσα, το οποίο θα εξεταστεί στις 10 το πρωί και το άλλο αίτημα στις 13:00, όπου ζητούν την απόρριψη των επιχειρημάτων της κυβέρνησης και την αποδοχή της έκθεσης της αντιπολίτευσης στην ανακριτική επιτροπή. Σύμφωνα με αυτά τα αιτήματα η υπουργός βρίσκεται σε σύγκρουση συμφερόντων με τα καθήκοντά της καθώς ο σύζυγός της έλαβε την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή και ένα οικόπεδο στην ακτή της Χιμάρας μπροστά από το ξενοδοχείο του.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε ότι η κυβέρνηση πιέζει τα μέλη του δικαστηρίου.

Μπερίσα: «Είμαι μπροστά σας σήμερα για να καταγγείλω με τη μεγαλύτερη δύναμη την επικίνδυνη προσπάθεια της μαφίας, την ασυγκράτητη κινητοποίηση των Έντι Ράμα, Όλσι Ράμα, Αρτάν Γκάτσε, Όλτα Τζάτσκα για διάφορες επιρροές στους δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου στην απόφασή τους. Αυτή η δομημένη ομάδα έχει αναλάβει και ασκεί παράνομες, αντισυνταγματικές μορφές πίεσης στα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου για να δικαιολογήσει τη ληστεία μέσω της εταιρείας του Edi Rama από την Olta Xhaçka και τον σύζυγό της, την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή και τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ».

Η ίδια η υπουργός έχει μέχρι στιγμής απορρίψει τις κατηγορίες αυτές νωρίτερα και δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου